Øya Hitra på kysten av Trøndelag er kjent for sitt havfiske, men byr også på opplevelser innen lokal mat, natur, ferskvannsfiske, historie og overnatting.

Øya som har alt

Hitra er på mange måter øya som har alt, i form av jakt- og fiskemuligheter, helt spesiell natur, badeplasser, spiseplasser og et bredt utvalg innen overnatting. Vi har overnatta på Angelamfi, vært med på havfiske og besøkt Hitra Gårdsmat, og gir deg her en smak av Hitra.

Det beste av havfiske

Når du skal på havfiske er det få steder som egner seg bedre enn Hitra. Havfiske i Trøndelag er internasjonalt kjent, og blant de mange stedene du kan drive havfiske i Trøndelag, er Hitra kanskje den aller beste. Hvert år kommer turister fra hele Europa til øyriket for å dyrke hobbyen sin, og nyte naturen, gjestfriheten og maten.

Angelamfi Hitra

Angelamfi Hitra er et førsteklasses rorbuanlegg med flotte leiligheter og ideell beliggenhet, i Grefsnesvågen. Her kan du bo i en stor leilighet med eget kjøkken, låne båt med navigasjon og få gode tips om sikre fiskeplasser, så suksessen kan nesten ikke utebli. Vertskapet er til stede både tidlig og seint, og alltid behjelpelig med hva det måtte være.

Hitra Gårdsmat

Hitra Gårdsmat ligger en kort båt- eller biltur unna Angelamfi, og er en helt spesiell plass å besøke. Ikke bare produserer de en av verdens beste oster, den berømte Grotteosten, men de har også et helt spesielt vertskap som er verdt en tur i seg selv. Vertinna Bodil er en typisk «tusenkunstner» som har mange jern i ilden, og som gladelig deler historier om hvordan Hitra Gårdsmat ble til og har utviklet seg siden den spede starten.

Grupper på minimum 10 personer kan nyte måltider bestående tilnærmet utelukkende av hjemmelagde og egenproduserte ingredienser, og få omvisning i både kufjøset og grotta hvor Grotteosten modnes.

Hitra Gårdsmat ligger i nærhet til Angelamfi, og fra rorbuanlegget kan du komme deg dit med både bil og båt.

Andre opplevelser

Når du først er på øya er det mye du kan og bør oppleve. Her finner du et stort utvalg av aktiviteter på både på land og på vannet. Ferskvannsfiske, spennende museer, guidete turer, hjortesafari og dykking er bare noe av det du kan velge mellom.

Du vil kanskje også like