En livsnyters reise på Hitra

«Det enkle liv» er for mange kun forbeholdt ferien – og hva betyr det egentlig? Er det å nyte et glass på brygga, eller er det å vandre i egne tanker og vakker natur? Eller er det rett og slett en sakte matreise, batterilading og egenpleie? Vi har samlet noen av våre beste Hitra-tips for deg som bare vil nyte livet.

7

Hitra. Foto: Marius Rua.

Home » Uncategorized » En livsnyters reise på Hitra

Helgebostad Hagebruk finner du ro, og kjærlighet til jorda. Her bor Elisa sammen med sine to sønner, og her har hun dyrket jorda siden 2007. Med stort fokus på bærekraftige og naturlig produksjonsmetoder fikk hagebruket i 2018 i land en avtale med stjernerestauranten Maaemo. I dag produserer de over hundre forskjellige vekster og leverer råvarer til både restauranter og privatpersoner. Elisa tilbyr omvisninger og workshops, og deler gladelig sin lille perle på Helgebostadøya.

Hitra. Foto: HNF

Foto: Hitra Gårdsmat

Hitra Gårdsmat

Rett over veien fra Helgebostad Hagebruk ligger Hitra Gårdsmat. Et besøk her er en reise i prisvinnende oster og kjærlighet for dyra. Her kan du virkelig føle den enorme omtanken for kyrne, og lidenskapen for produktene. Det er blitt en kjennsgjerning at glade kyr lager de beste melka, og akkurat slik danner de grunnlaget for osten enkelte kjører milevis for å få tak i.

Ansnes Brygger

Mange steder i landet kan det være vanskelig å få tak i fersk sjømat. På Ansnes Brygger er det enkelt, og sjømaten herfra er i tillegg sagnomsust for sin høye kvalitet og unike smak. Sjømatkassen er veldig populær – og booker du en matopplevelse her er det nok en dag du sent vil glemme. Ønsker du å komme enda mer i kontakt med havet og kjenne på sjøsprøyten, kan du bli med på en båttur med lokal skipper. Les mer om opplevelser på Ansnes Brygger her.

Hitra. Foto: Foodboom/Trøndelag Reiseliv

Ulvøya, Hitra. Foto: Erik Røed.

Fantastiske turmuligheter

Hitra er Norges største øy sør for Lofoten, med mer enn 3000 øyer og holmer og rundt 7000 innsjøer. Landskapet på Hitra er sterkt preget av havet og naturkreftene, men det er stor variasjon i topografi, vegetasjon og dyreliv. Langs kysten mot sør, vest og nord er naturen preget av værhardt klima med nakne lyngheier, men inne på øya finnes det furuskog, fjellterreng og store myrflater. Det flate terrenget på Hitra gjør at de fleste turene på kjentmannsprøven er veldig familievennlig.

Turboka «Kjentmannsprøven» omfatter 30 poster på land og 15 poster som du må ha båt for å besøke. Boka får du kjøpt ved Kystmuseet i Sør-Trøndelag. 

Les mer om turmulighetne på Hita her.

 

Sjarmerende overnattinger

Bor du på Hjorten Hotell  kan du godt ta en kveldsdrink på takterrassen. Dette er stedet for for deg som vil ha fersk lokal mat, upåklagelig lun stemning og fantastisk utsikt. 

Bor du på Kvenvær får du virkelig kjenne på ekte havluft – en overnatting her er virkelig balsam for sjela. Vi kan anbefale Angelamfi, hvor du kan overnatte samt delta på spennende aktiviteter – hvorfor ikke lære deg å kjøre båt?

Skal du fange årstidene på Hitra og kjenne på stemningen her ute på et ekte og ujålete vis? Ta peiling på de hvite bryggene i vakre Knarrlagsund og bo på Knarren – stedet hvor skuldrene går ned, og stemningen går opp.

Foto: Hjorten Hotell

Familiefavoritter på Hitra

Finn aktiviteter som gir deg ekstra energi!