Oppdal har mye fartsfylt å by på for dere som skal på guttetur, som milevis med skiløyper, heftige alpinbakker, curling og mange andre aktiviteter.

Oppdal hele året

Oppdal er ei bygd som har mange spennende aktiviteter både sommer og vinter. Om sommeren kan du for eksempel dra på moskussafari, stisykling, rafting, juving, vandring og mye mer.

I vinterhalvåret handler mye om ski på Oppdal, med flotte løyper i naturen rundt bygda, og Oppdal Skisenter som ligger i umiddelbar nærhet til sentrum.

Curling

Det nærmeste mange kommer å ha et forhold til Curling, er gjennom å ha sett på de norske curling-gutta under vinter-OL, hvor Norge har for vane å gjøre det skarpt. På Oppdal har dere sjansen til selv å være de som skal «sette» stenene. Kanskje går det ikke helt som det skal på første sten, men en curlingkamp med kompisgjengen blir garantert en morsom opplevelse.

I curlinghallen er det også en squash-hall, så er dere en gjeng med konkurranseinstinkt finnes det flere alternativer til å få utløp for det.

Skiturer i naturen rundt Oppdal

I naturen som omkranser Oppdal finner dere flott turterreng på alle kanter, og dere trenger ikke kjøre langt for å komme til gode turløyper. Her er fem forslag til skiturer på Oppdal.

Ønsker dere litt større utfordringer kan dere bli med på guidete toppturer med randonee-kjøring, for eksempel i Storlidalen.

Off-piste i Oppdal Skisenter. Foto: Terje Rakke / trondelag.com

Oppdal Skisenter

Oppdal Skisenter er et av landets beste alpinanlegg, og har mange sammenhengende løyper, og løyper i mange kategorier. Nylig ble Oppdal Skisenter kåret til Norges tredje beste skianlegg, foran skisteder som Hafjell, Kvitfjell, Hovden og Geilo.

Trøndelags største terrengpark ligger i Vangslia på Oppdal. Terrengparken har hopp og jibbeelementer for både viderekomne og nybegynnere, egen stolheis og eget kunstsnø-anlegg.

Se oppdatert informasjon om forholdene i Oppdal Skisenter på skiinfo.no.

Oppdal at night

En heftig after ski hører med til en skikkelig guttetur. På Oppdal har dere flere muligheter til å både få svingt dere på gulvet og svingt seidelen i takt med trubadurens toner.

Når magen begynner å rumle er det mange steder dere får servert mat, alt fra kebab og pizza til en bedre middag i stilfulle omgivelser.

Du vil kanskje også like