Velg en overnatting utenom det vanlige når du besøker Trøndelag!

Trøndelag byr på flere nye og spenstige overnattinger: domer, glamping, tretopphytte og mer til. Tenk deg å våkne i frisk luft og til en øredøvende stillhet. 

Arctic Dome Namdalen

Arctic Dome Namdalen tilbyr overnatting på et historisk setertun. Det er maks familievennlig med nær tilgang til fantastiske turområder. Er du lysten på en topptur, kan du stille kompassnåla mot Skarlandsfjellet. Du får også tilgang til seterbygningen fra midten av 1800-tallet, som har stått uendret i snart 100 år. Her kan du virkelig leve ut seterlivet. Kano, supping, klatrevegg, frisbeegolf er andre aktiviteter i nærheten, om seterlivet blir litt for langsomt for deg.

Røros Arctic Dome

Er du lysten på en unik overnatting i Røros, kan du sjekke ut Røros Arctic Dome. I tillegg til et godt utstyrt overnattingstilbud, kan du unne deg litt luksus med den tilhørende badestampen – eller hva med å bestille frokost og middag med de beste ingrediensene fra regionen? Domen ligger ved bredden av Aursunden. Et bedre  utgangspunkt for friluftsliv er det vanskelig å finne.

Trones eye

Unn deg en natt med med en uforglemmelig utsikt over fjorden. I glassigloen Trones Eye bor du ved vannkanten, og det eneste du hører er lyden av fuglene som synger og bølgene som slår mot stranden.

Glasskuppelen er innredet med luksuriøse senger, varmeovn og det du ellers ville trenge for en komfortabel natt midt i naturen og historien.

Velkommen til en natt du ikke vil sove bort.

Glamp Skorovatn

Glamp Skorovatn ligger på en høyde over fjellandsbyen Skorovatn, med umiddelbar nærhe til vill og vakker natur. På glampingplassen står det et kuppeltelt på 23kvm, ferdig innredet for et uforglemmelig opphold. Fra domen har du en utsikt Lars Monsen vil misunne, og er du riktig heldig stikker nordlyset innom når mørket senker seg i vinterhalvåret. I Skorovatn finner du en lokal matvarebutikk med “gruvekafé” , et lite og sjarmerende kunstgalleri, to bruktbutikkforhandlere, et vakkert fjellkapell og kanskje den mest unike puben i Trøndelag – Skjenkestova. Her finner du garantert roen, og om du er av typen som ikke klarer sitte stille, kan du alltids sjekke ut et kitekurs hos Tundra Tours.

Arctic Dome Meråker

Arctic Dome Meråker ligger på toppen av Meråker Alpinsenter (603 moh). Domen er et flott utgangspunkt for naturopplevelser som alpint, jakt og kiting – eller besøk ved Meråker alpinsenter, Aspåsen gård og husky og Rypetoppen Adventurepark. Rypetoppen Adventurepark i Meråker tilbyr også overnatting i dome. Nytt av året er at de nå åpner for booking  i vintermånedene.

Villa Fyr

Fyropplevelse i havgapet

Om du absolutt ikke vil på fjellet, hva med en overnatting i en vaskeekte fyrvokterbolig fyr ut mot havet?

Villa fyr var det første fyret nord for Trondheimsfjorden da det ble tent i 1839. Fyret ble slokket i 1890, og vernet 109 år senere. I dag forvaltes eiendommen av Villa Fyr Venneforening. De tilbyr nå utleie av fyrassistentbolig, med tilhørende anneks og naust om det er store grupper som trenger overnatting eller selskapslokaler. Vil du bli kjent med den spennende historien fra Villa, tilbyd guidede turer. Flatanger er ellers en perle langs trøndelagskysten, med sine 1084 øyer, holmer og skjær.

Trøndelag manglet ikke akkurat unike overnattinger fra før heller. Sjekk her for flere inspirerende steder å drømme seg bort – bokstavelig talt