En guide til digitale opplevelser fra Trøndelag og resten av Norge.

Vi gjør det vi kan for at denne siden skal holdes oppdatert, men ting endrer seg raskt for tiden og vi må ta forbehold om at feil kan forekomme. 

Vi lever i en spesiell tid, en tid med begrensninger og i en situasjon der vi i flere situasjoner er nødt til å kommunisere på avstand – og oppleve på avstand. Heldigvis kan vi fortsatt drømme om lysere tider, nye reiser og spennende opplevelser – og mens vi drømmer kan vi oppleve unike digitale opplevelser og støtte lokale aktører fra sofakroken. I denne artikkelen har vi samlet noen av de digitale opplevelsene vi har i Trøndelag (og resten av landet), men vil gjerne få tips om flere arrangementer og kreative løsninger i denne krevende tiden.

Konserter

Her er noen nettsteder du med kun få tastetrykk kan støtte artister og streame fantastiske konserter rett inn i stua di:

Olavsfestdagene, avslutningskonsert i Borggården i Trondheim, Trøndelag, Foto: Wacek Kusnierczyk
Trondheim_Konsert med Åge Aleksandersen på torget_Foto: Jorunn G. Hansen
Karpe Diem konsert i Borggården. Foto: Siw Hermanstad / Olavfestdagene

Digitale omvisninger

Museer og gallerier har også tilpasset seg den spesielle situasjonen vi befinner oss i, og stadig flere tilbyr digitale omvisninger via Facebook og sine nettsider. Her er noen av de som har gått digitalt.

Besøk også Digital Museum for å oppleve masse (!) utstillinger, fotografier, bygninger, artikler, eventyr o.l. digitalt.

Trondheim, Vitenskapsmuseet, IMAGINARY - interaktiv vandreutstilling om matematikk, Foto: Imaginary.org
Arbeidsmann ute på tunet på Stiklestad. Foto: Espen Storhaug / trondelag.com

Nils Aas Kunstverksted

Nils Aas Kunstverksted har lagt ut digitale omvisninger, så du kan lære om Nils Aas og oppleve hans verker.

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Bli med på digitale omvisninger på museet. Det er lagt ut flere korte videosnutter som forteller om én og én gjenstand, så du kan velge om du vil ta en kort eller lengre digital tur til Nordenfjeldske.

NTNU Vitenskapsmuseet

Du kan oppleve Vitenskapsmuseets utstillinger på samlingene på nett, og til og med lage et album med dine favorittgjenstander!

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Hver mandag, onsdag og fredag kl. 10.30 kan du ta en digital reise til Stiklestad Nasjonale Kultursenter og møte ansatte som deler historier knyttet til både Olav og til stedet Stiklestad.

Trondheim_Sverresborg Trøndelag Folkemuseum_Foto: Runa Eggen
Bleken-utstilling Kunstmuseet. Foto: Christina Undrum Andersen / TKM
Trondheim, Rockheim - nasjonalt opplevelsessenter for pop og rock, Foto: Rockheim/Geir Mogen

Sverresborg

Bli med på en digital omvisning i stavkirka på Sverresborg og opplev vakker sang, eller sett deg godt til rette i sofaen og lytt til Sverresborg eventyrstund.

Kunstmuseet i Nord-Trøndelag

Kunstmuseet i Nord-Trøndelag har hatt livestream av utstillingen Visuelle Nabolag. Opplev utstillingen på deres Facebook-side.

Kreativ hjemmepakke fra Trondheim kunstmuseum

Trondheim Kunstmuseum har lagt ut flere morsomme og kreative oppgaver for store og små på sine hjemmesider. Oppgavene kan gjøres alene eller sammen med andre.

Rockheim

Opplev nettutstillingen «Mitt stille land» av André Løyning og flere spennende artikler om musikkhistorie på Rockheim sine sider.

Har du flere tips til digitale opplevelser? Send oss en mail med informasjon om ditt arrangement, eller del det med oss på vår Facebook-side: Opplev Trøndelag