Den Gyldne Omvei på Inderøy er en avstikker fra E6, hvor du i vakkert kulturlandskap finner gårdsbutikker, spisesteder, overnatting og mye mer, alt med lokalt preg.

Livet langs Den Gyldne Omvei

Det sies at en reise langs Den Gyldne Omvei på halvøya Inderøy, som ligger på Innherred, kan ta alt fra 20 minutter til et helt liv. Hvilken kategori dere havner i er ennå uvisst. Opplevelsene man får her gir i hvert fall garantert lyst til å vende tilbake.

Inderøy er et sted man roer ned. Finn et sted å overnatte, og bruk det som base for små utflukter til det Inderøy har å by på.

Landskapet på Inderøy er flott å sykle i, så har dere mulighet til å ha med sykkel er det å anbefale. Veiene på Inderøy går gjennom flott kulturlandskap, og hele tiden dukker det opp nye ting å se, fra gamle kirker til store, flotte gårder, eller bare utsikten mot Trondheimsfjorden i seg selv.

Straumen sentrum er lite og intimt, med mange små trehus og smale gater. Her finner dere matbutikk, gallerier og små butikker, og også spisested.

Hvis været er fint anbefaler vi å ta turen til badeplassen Sundsand, like utenfor Straumen sentrum. Her er det både store gressletter og flere baner hvor dere kan spille strandvolleyball.

Is fra Gangstad Gårdsysteri er en favoritt hos barna. Foto: Marius Rua/trondelag.com

Langs Den Gyldne Omvei ligger flere gårder hvor det produseres lokale matprodukter, som selges i koselige gårdsbutikker. Her får du førsteklasses matopplvelser laget på lokale råvarer.

Overnatting langs Den Gyldne Omvei

Det finnes flere overnattingssteder å velge blant når dere skal til Inderøy. Her finner du alt fra hjemmekoselig gårdsovernatting og campingplasser til større hotell og ekstra unike overnattingssteder.