På Inderøy på Innherred går Den Gyldne Omvei, med flotte gårdsutsalg, butikker, restauranter, unike hotell og aktivitetsbedrifter som gir deg ekte, hjemmelagde opplevelser.

Omvei til store opplevelser

På vei mellom Verdal og Steinkjer på Innherred har du valget mellom å kjøre rett fram på E6, eller å kjøre Den Gyldne Omveien på Inderøy. Omveien tar riktignok mer tid, men opplevelsene du får med deg på veien gjør at du neppe vil angre.

Inderøy har et av landets flotteste kulturlandskap, som i samspill med sjøen og det spesielle Inderøylyset har inspirert billedkunstnere og forfattere i mange hundre år.

Den Gyldne Omvei er en spennende reise, full av aktører som tilbyr deg selvlagde produkter av høy kvalitet, innen både kunst, håndverk og lokal mat.

Matopplevelser langs Den Gyldne Omvei

ligger på en høyde i Inderøys kulturlandskap, med blant annet en landhandel slik de var i gamle dager. Gården har også eget slakteri, og i Slakteriloftet spisested kan du få servert maten som lages på gården.

lager prisbelønt ost og iskrem av gårdens ferske kumelk. På gården er det egen gårdsbutikk, og om sommeren kan du nyte en kopp kaffe og deres lokale iskrem på tunet eller i kårstua.

Velkommen til ølutsalg og ølsmaking på Inderøy Gårdsbryggeri. Her finner du øl med fyldig smak og særpreg, brygget etter gamle håndverkstradisjoner.

har et spennende utvalg av gårdsmatprodukter, lokal historie og håndverk. Gårdens kulturminner og bygdekokkenes oppskrifter gir grunnlag for gode opplevelser, alt med inspirasjon fra ny og gammel tid.

Berg Gård driver med gårdsmat og servering utenom den vanlige gårdsdrifta, med eget gårdslakteri, akevittdestilleri, gårdsbutikk og spisested på Slakteriloftet. På Berg gård mottas du med stor gjestfrihet, entusiasme og fortellerglede om gårdens historie og aktiviteter.

Bli med på en unik opplevelse med historiefortelling og smaksprøver i brenneriet til Berg Gård. Omringet av rustikke tønner fyllt med edle dråper og med fri innsikt til produksjonslokalet kan dere nyte og lære i skjønn forening.

er et særegent spisested på taket av Inderøy. Her kan du nyte et lokalt måltid med panoramautsikt over Trondheimsfjorden. Tilbyr aktiviteter for store og små, som fotballgolf, sandlek og natursti – og salg av gårdsmat i tillegg til kokkens fristelser.

er et sted fra en annen tid, med en annen rytme. Det er sjarmerende, litt skjevt og totalt uhipt. Strømnes er vakkert plassert med nydelig utsikt mot Trondheimsfjorden. Fiskemuligheter og flotte turområder.

Andre opplevelser langs Den Gyldne Omvei

Kunst og håndverk er en viktig del av opplevelsene langs Den Gyldne Omvei. Når du først er på besøk bør du også få med deg dette:

Du vil også kanskje like