Smak deg gjennom matspesialiteter på Innherred!

Ta en avstikker til store matopplevelser! Langs Den Gyldne Omvei møter du matprodusenter i forskjellig skala; de som lager prisvinnende oster og akevitter, de som står opp hver morgen og baker ferske brød til deg og de som driver gårdene alle råvarene kommer fra. På Inderøy kan smake deg gjennom kvalitetsprodukter og sove godt med utsikt over kulturlandskapet på Innherred.

Øyna Kulturlandskapshotell

Overnatting midt i kulturlandskapet på Inderøy i nyåpnede Øyna Kulturlandskapshotell! Her bor du på toppen av Inderøy, midt i matriket og med en utrolig utsikt utover Trondheimsfjorden, Fosenalpene og Den Gyldne Omvei. På Øyna kan du koble av og nyte gode måltider basert på lokale råvarer i lune omgivelser.

Det gule buret med smak, historie og opplevelser.

Velkommen til Gulburet; Gårdsbutikk, stabburskafé, matprodusent og galleri!

Gårsbutikken til Gulburet bugner av gode smaker og lokal historie! De selger blant annet egenproduserte brød og kjøttprodukter fra egen besetning – og på tunet finner du også en liten dropsfarbrikk. I stabburet, i etasjen over butikken kan du nyte en kaffe med hjemmebakt brød og deilige kaker – og hvis været tillater det, har tunet mange koselige sitteplasser. Alt som serveres på gården lages fra bunnen av

Smak på prisbelønte oster

Gangstad Gårdsysteri ligger vakkert til på Inderøy og er en av mange unike gårdsbutikker langs Den Gyldne Omvei. Her yster de prisbelønnede oster og lager iskrem av gårdens ferske kumelk. Gårdsbutikken er helårsåpen, og du kan få både smakt og kjøpt flere lokalproduserte produkter på gården. Produktene til Gangstad finner du også i butikker og restauranter i store deler av landet.

Berg Gård og Inderøy Brenneri

Berg Gård ligger i vakre omgivelser langs Den Gyldne Omvei. På gården har de har eget gårdslakteri, akevittdestilleri, gårdsbutikk og spisested på Slakteriloftet. Gårdsbutikker er fylt til randen med blant annet lokale smaksskatter og sesongvarer, i tillegg til håndtverksprodukter og gårdsmat fra andre produsenter i landhandelen. På Berg Gård mottas du med stor gjestfrihet, entusiasme og fortellerglede om gårdens historie og aktiviteter, og på siden deres kan du lese mer om mat- og drikkeopplevelsene de tilbyr.

Inderøy Berg Gård og Inderøy Brenneri. Foto: Arild
Øyna Kulturlandskapshotell