Open menu
Et drømmested for musikkelskere!
©Vidar Alvik

Et drømmested for musikkelskere!

Kilde: Trøndelag reiseliv AS

Lukk øynene og drøm deg bort til lyden av musikkinstrumenter fra 1700-tallet og spilledåser fra 1800-tallet! Ringves musikalske guider tar deg med på en historisk reise med levende musikk!

Ringve Musikkmuseum er et drømmested for musikkelskere, og er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Museet har en stor internasjonal samling med mer enn 2000 historiske musikkinstrumenter fra hele verden. Gården har bygninger fra fire århundrer, som ligger vakkert plassert på en høyde omkranset av Ringve botaniske hage.

Nå kan du oppleve utstillingen Musikk på boks – om mennesker, musikk og mekanikk, som handler om mekaniske musikkinstrumenter i Norge i perioden 1750-1930. Har du for eksempel hørt om polyphon, pianola, orkestrion eller lirekasse? Dette er mekaniske instrumenter som spiller nesten helt av seg selv, noe som i tiden før grammofonen og radioen kunne virke både fascinerende og litt skremmende på folk. Utstillingen byr på både prøv selv-stasjoner og demonstrasjon av selvspillende instrumenter. Dette passer for både små og store.

Vi tilbyr en rekke musikalske aktiviteter for små og store. Bli med til tegneverkstedet eller gå på skattejakt! Hele familien gå og lete etter de forsvunnede musikkinstrumentene, og kanskje dere vinner en premie?

Avrund gjerne besøket med ferskt bakverk i Cafe Victoria og en runde i den fristende museumsbutikken.

Se film fra museet her

Tidspunkt
UkedagerPeriodeTidBeliggenhet
tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag01.01.2020
31.05.2020
11.00
16.00
Ringve Musikkmuseum
Alle01.06.2020
16.08.2020
10.00
17.00
Sommersesong

    Sjekk ut steder i nærheten