I nærhet til Trondheim sentrum finner du mange flotte badeplasser, både i saltvann og ferskvann. Her får du en oversikt over steder i Trondheim du kan bade.

Badeplasser med ferskvann i Trondheim

Hestsjøen ligger i Leinstrandmarka i Trondheim. Her får du badet i ferskvann, med godt tilrettelagte gressområder for opphold og bading. Her er det badebrygge med stupetårn, grillplass, bord og benker. Fiskemuligheter er det også.

Lianvatnet finner du på Lian i Bymarka, ikke langt fra Trondheim sentrum. Her finner du store gressletter hvor det er fint både å leke og sole seg. Badebrygge og bålplasser flere steder. Har du fiskestang, har Lianvatnet fisk.

Kyvatnet ligger i Bymarka. Det er satt opp benker flere steder rundt vatnet og her er også stupetårn. Også her er det muligheter for å fiske.

Badeplasser med saltvann i Trondheim

Brænnebukta ligger i Trolla. Bukta er kjent for rent vann, men er dessverre lite fremkommelig for rullestolbrukere.

Devlebukta ligger ved Strindfjorden, og består av både svaberg og gressletter. Det er gode fiskemuligheter i området, men det er forholdsvis dårlig fremkommelighet for rullestolbrukere. Benker og bord er satt ut til fri bruk.

Djupvika ligger ved Strindfjorden. Her finner du blant annet sandvolleybane, store gressletter, svaberg, benker og bord. Fremkommeligheten for rullestorbrukere er god.

Hansbakkfjæra badeplass ligger på Ranheim, og er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. Her finner du både gressletter, svaberg, sandstrand og en badebrygge.

Hitratangen ligger ved Ranheim i Strindfjorden i Trondheim. Området består av sandstrand og gressletter. God fremkommelighet for rullestolbrukere.

Korsvika ligger ved Strindfjorden. Området består i hovedsak av sandstrand og svaberg. Store gressletter for lek og soling. Barnevennlig badeplass. Benker, bord og bålplasser finnes her. Er du klatrelysten er det muligheter for klatring i Kjerringberget. God fremkommelighet for rullestolbrukere.

Ringvebukta ligger på Ladehalvøya i Trondheim. Her finner du både sandstrand, svaberg og store gressletter. Benker, bord og bålplasser er satt ut til fri bruk, og det er også gode fiskemuligheter her. Rullestolbrukere vil ha behov for litt assistanse, men området er forholdsvis godt tilgjengelig. Servering fåes i Sponhuset.

Væresbukta og Væresholm ligger ved Ranheim. God fremkommelighet for rullestolbrukere. Området er tilrettelagt med bålplass og grill.

Munkholmen må du ta båt for å komme deg til, og båten går fra Ravnkloa nederst i Munkegata. På den lille øya i Trondheimsfjorden finner du både badeplasser, kafe og flotte friområder med gressplen. Rullestolbrukere er avhengig av assistanse for å komme seg ombord i båten, men ute på selve Munkholmen er framkommeligheten god.

Sjøbadet ligger på Brattøra i Trondheim sentrum, og har både brygge, stupetårn og separate herre- og dameavdelinger for soling uten klær.

Nyttig informasjon om badeplasser i Trondheim

Det er Trondheim bydrift som har ansvaret for at badeplassene holder forskriftsmessig og god standard. På nettsidene til Trondheim Kommune finner du et interaktivt kart over badeplassene.

Alle har et ansvar for å rydde opp etter seg slik at andre besøkende også får en hyggelig opplevelse.

Toaletter finnes på følgende badeplasser:
Korsvika, Ringvebukta, Devlebukta, Rotvoll, Hansbakken, Hestsjøen, Lian, Haukvannet, Brennebukta, Djupvika, Theisendammen, Estenstadammen, Være, Kyvannet og Munkholmen.

Disse badeplassene er utstyrt med flytebrygge:
Lianvannet, Theisendammen og Estenstadammen.

Hansbakken(badebrygge) og Hestsjøen(badebrygge med stupetårn)

Fellesgriller kan du finne ved Estenstaddammen, Rotvollbukta og Nedre Leirfoss.

NB: Jonsvatnet er drikkevannskilde og det er derfor ikke tillatt å bade der.

Les mer om hva du kan oppleve i Trondheimsregionen.

Les om hvordan du kan reise til Trondheim.

Du vil kanskje også like