Rockheim - det nasjonale museet for populærmusikk

Rockheim - det nasjonale museet for populærmusikk

Kilde:

En levende beat av Norgeshistorien
Gjør en reise i nyere norsk musikk- og kulturhistorie fordelt på 1320 kvadratmeter, i den permanente utstillingen Tidstunellen. Her beveger du deg fra tiår til tiår, fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold, musikkproduksjon og teknologi i det nyåpnede Millenniumsrommet. Vi har laget en utstilling der du selv utløser avspilling og visning av forskjellige media; lyd, lys, bilde og video. Dermed blir hvert besøk en ny opplevelse! 

I de skiftende utstillingene våre – i Rockheim Temporær og Rockheim Galleri – går vi i dybden i temaer fra musikkhistorien og samtidskulturen. Både lokale, nasjonale og internasjonale fenomener blir behandlet.

 

Saftflaske - 10 år med hverdager i norsk musikk ​​​​​​

Forvent nykomponerte fotonoveller på veggene, når multikunstner og tidligere musikkjournalist André Løyning får fritt spillerom i Rockheim galleri. Årabrot, Tønes, Susanne Sundfør, Aurora og Erlend Ropstad er blant de mange artistene Løyning har jobbet med gjennom musikkbloggen Saftflaske. Gjennom en rekke foto- og videoreportasjer, musikkvideoer, artistintervjuer og konsertopptak, har Løyning utforsket og utfordret musikkjournalistikken, og kommet tett på enkelte artisters liv og lidenskap for musikk. 


Få med deg fotoutstillingen Cry Wolf – Just Loomis Photographs a-ha i Rockheim Temporær
Etter å ha gitt ut sitt fjerde studioalbum, East of the Sun, West of the Moon, setter a-ha kursen mot Brasil og festivalen Rock in Rio II. 26. Januar 1991 spiller bandet for 198 000 mennesker – ny verdensrekord for største antall betalende tilskuere. Med på turen er den amerikanske fotografen Just Loomis (f. 1957, Reno, Nevada), som tar bilder på scenen, backstage, på strender, hoteller, drosjeturer og andre utflukter. Disse bildene, mange aldri publisert tidligere, skildrer det spesielle forholdet mellom a-ha og det brasilianske folk – og kan oppleves frem til mai 2021.

Rund av ditt museumsbesøk med en luftig restaurantopplevelse! Rockheim Panorama ligger i 5. etasje og har fantastisk utsikt mot Trondheimsfjorden og byen, stor utendørsterrasse og en meny tilberedt med omsorg og kreativitet. 

For egne åpningstider grunnet koronasituasjonen, klikk her

Se mer info på www.rockheim.no ang. fast helgetilbud, arrangementer og smittevernregler knyttet til ditt besøk på Rockheim vinteren 2021.
Se film fra Rockheim her

Pris
Fasiliteter
TypePrisKommentar
Barn u 15 år0,00 Pr. person
Honnør/student100,00 Pr. person
Voksen130,00 Pr. person
  • Generelle fasiliteter
    • Avstand fra flyplass i km.: 31 km

Sjekk ut steder i nærheten