Opplev Sør-Gjæslingan
©Frank Walaunet

Opplev Sør-Gjæslingan

Lei ei rorbu eller væreierens bolig i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, eller ta en dagstur via Namsos eller Rørvik.

Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla 15 nautiske mil (ca 27 km) sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen.

Her kan du bo i historiske rorbuer langt ute på Follahavet. Rorbuferie i flere dager eller dagsturer med båt. Flytebrygge for egen småbåt. Båtruter for sommeren 2021 finner du på www.atb  Rorbuferie:

Overnatting i enkle rorbuer ute på øy-perlen Sør-Gjæslingan i idylliske omgivelser. Ring Kystmuseet på telefon 48 88 00 24 for bestilling. Du finner mer informasjon om Sør-Gjæslingan her

Pris pr utleieenhet fra kr. 850,- pr døgn.

Dagsturer med offentlig transport. Fjord Viking – se rute på www.atb.no

Dagsturer med båt på faste dager og booking av grupper ved forespørsel. Kontakt oss for priser, mer informasjon og kapasitet.

Visningsturer med båt:

Kystmuseet Norveg, i samarbeid med SalmoNor, tar deg med på en unik tidsreise i sjømathistorien der du kan oppleve laksen på nært hold. I sommersesongen kan du bli med på en fantastisk båttur til et moderne lakseoppdrett og oppleve det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan. 

Faste visningsturer tirsdag, torsdag og fredag i perioden 22.06-06.08 kl 10.30-15.00   Pris: Voksen: 750,- Barn: 399,-   Visningsturer kan bookes her

 

 

Sjekk ut steder i nærheten