Magne Sandøy på Ørland kysthotell
©Ørland kysthotell

Magne Sandøy på Ørland kysthotell

Ørland Kysthotell har gjennom årene samlet kunst som er representativ for Fosens kunstnermiljø. Vi har også en rekke kunstverk av internasjonale artister som har bodd på hotellet i løpet av årene.

Magne Sandøy – Lobbyutstillingen og Rom 201

Hotellets store lobbyvegg og Rom 201 ved Ørland Kysthotell er tilegnet Råkvåg-kunstneren Magne Sandøy. Magne har selv vært med å utsmykke rom 201.

"I løpet av mine første 35 år opplevde jeg en stormfull reise, ledsaget av dårlig helse, både mentalt og psykisk. Når legene til slutt løste disse problemer, kom det lys i bildene mine."
"Min kunst reflekterer balansen mellom den ytre verden, med stygge arr av krig og andre destruktive krefter, og min indre verden, med ensomhet og lengsel, og kanskje en drøm om kjærlighet." 

Kunstnerisk innfallsvinkel. Jeg velger teknikk og stil ut i fra hva jeg ønsker å formidle. Mange av mine malerier særpreges av pastos stofflighet, malt lag på lag. I mine malerier kan du finne alt fra naturstemninger til nærmest nonfigurative komposisjoner. Jeg er både en alvorsmann og humorist, noe som kommer til uttrykk i kunsten. I noen malerier er det alvoret og dramatikken som dominerer, i andre er det humoren.

Fra min indre verden er det ofte ensomhet og lengsel som er tema, eller drømmen om kjærligheten. Den indre verden påvirkes også av den ytre som er formet av mennesker på godt og vondt, en verden med stygge spor av krig og nedbrytende krefter. Selv om disse dystre perspektivene kan komme til uttrykk i min kunst, er det skjønnhetslengselen som er drivkraften. Denne lengselen ligger gjemt som et frø i kunstnerens indre verden og spirer fram gjennom en skapende prosess. Slik frambringes i kunsten blomster med en skjønnhet ingen før har sett.

Tekst: Magne Sandøy

Fasiliteter
 • Aktiviteter
  • ølsmaking
 • Generelle fasiliteter
  • Konferansefasiliteter
  • Resepsjon
  • Restaurant
  • Trådløst internett
  • åpent hele året