Fra historisk til nytt, fra høyt til lavt. Noen attraksjoner i Trondheim er du bare nødt til å få med deg.

Nidarosdomen

Norges nasjonalhelligdom, Nidarosdomen, er for mange noe de må besøke når de er i Trondheim, og det er ikke uten grunn. Nidarosdomen ble påbegynt i år 1070 og er bygget på Olav den Helliges gravsted. Glassmaleri, skulpturer, fasade, interør og historien bak gjør Nidarosdomen til noe alle bør få med seg.

Kristiansten Festning

Kristiansten Festning sto ferdig i 1684, og ligger på en høyde ovenfor Bakklandet. Festningsområdet, med restaurant Kommandanten, flere festningsbygg og et stort parkanlegg, er et populært utfartsmål for Trondheims befolkning.

Bryggene langs Nidelva

Bryggene i Trondheim går langs Nidelva i Kjøpmannsgata og på Nedre Bakklandet, og i Fjordgata og Sandgata. De eldste bryggene er fra 1700-tallet, og ble brukt som varelager av byens kjøpmenn. I dag brukes bryggene til boliger, kontor, restauranter og butikker.

Gamle Bybro

Gamle Bybro, med sine utskårne portaler, ble bygget i 1861 av Stadsingeniør Carl Adolf Dahl. Broen går over Nidelva fra Kjøpmannsgata til Bakklandet og kalles gjerne «Lykkens Portal», et kjælenavn fra Oskar Hoddøs vals «Nidelven stille og vakker du er».

Bakklandet

Den gamle bydelen Bakklandet er et populært sted blant fastboende, studenter og besøkende i Trondheim. Restauranter og kafeer med uteservering, parker og friområder, og en og annen spennende designbutikk. Dette er noe av det som venter deg når du er vel over brua.

Du vil kanskje også like