Open menu
Dagsturer til Sør-Gjæslingan

Dagsturer til Sør-Gjæslingan

Opplev det gamle fiskeværet Sør-Gjæslingan denne sommeren!

Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen. Fiskeværet har flott atmosfære og er verdt et besøk eller tre!

Opplev Sør-Gjæslingan med 360 graders panorama, samt studere alle museets bygg.

Museet tar i mot besøkende i Sør-Gjæslingan i tidsrommet medio mai – medio september. Før og etter den offentlige transporten med hurtigbåt i sommersesongen må reisende avklare privat skyss. I sommersesongen er det fredede fiskeværet også tilgjengelig med offentlig transport. Dette både i forbindelse med overnatting eller dagsturer. Det er m/s «Foldafjord» som bringer reisende på hele Namdalskysten (fra Gutvik) Leka via Rørvik og Namsos i henhold til rutetabellen. I Sør-Gjæslingan vil rorbuverten ta i mot dere på kaia, samt holde butikken åpen. Venneforeningen «Gjæslingans venner» har kaffesalg med «noe godt attåt» i Fiskarheimen i helgene i sommersesongen.

Opplevelsesturen ”En unik tidsreise i sjømathistorien” 

Turen foregår med båten Sunniva i skjærgården med visning på sjøanlegget/visningssenteret for laks ved Bondøya, og videre til det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan.. Separate billetter for båtturen, der guiding på merdkanten, omvisning i Sør-Gjæslingan og en sjømatlunsj med laks i hovedrollen inngår. Turen starter i den landbaserte delen av utstillingen i Norveg kl. 10.30, og avgangen med MS Sunniva foregår fra Norveg flytekai. Opplevelsesturene foregår tirsdager, torsdager og fredager i perioden 25. juni – 9. august. Selve båtturen tar fire timer.

Dagsturer lørdager fra Gutvik via Namsos og søndager fra Rørvik

Pass på å bestille plass på «Foldafjord» på tlf. 415 13 622 innen fredag kl. 16.00 for søndagstur fra Rørvik i sommersesongen samt retur etter overnatting i rorbuer på Sør-Gjæslingan. Lørdagsturene via Namsos må også bestilles innen kl. 16.00 dagen før.  For nærmere informasjon se rutetabellen Namsos – Rørvik – Leka (inkl. Sør-Gjæslingan).

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Alle25.05.2020
09.08.2020