Open menu
Kitekurs i Lierne

Kitekurs i Lierne

Har du lyst til å prøve snøkiting?

Dette er det perfekte kurset for deg som bare ønsker å lære snøkiting. Vi starter dagen med basis trening i bruk av snøkite. Andre og tredje del dekker snøkiting med ski/snowboard. Om du ønsker å ta ett kurs hvor du lærer å snøkite på egenhånd, da anbefaler vi deg dette helgekurs som vil gå mer inn på sikkerhet, vind, launch- og styring av kite, pakking av kite og gjennomgang av snøkiting med ski på en trygg måte.

Her kjøper du plass på kitekurs i Lierne ved Lierne Nasjonalpark vinter 2018. Dette er kun for kursplassen som går fredag kveld, lørdag og søndag. Evt. overnatting bookes utenom. Infomail sendes før kurset.

 

Lierne ligger idyllisk til ved inngangen til Lierne Nasjonalpark. Her har vi tilgang til flere ulike områder som egner seg for kiting, og vi kan derfor tilpasse kurs lokasjon til vindretning og vindstyrke. Med snøgaranti som ligger fra desember til april, så er dette en flott plass for alle norske og internasjonale snøkiteentusiaster. Tundra Tours holder kurs på bestilling hver helg hele vinteren.

Dette er det perfekte kurset for deg som bare ønsker å lære deg snøkiting. Vi starter dagen med basis trening i bruk av snøkite. Andre og tredje del, dekker snøkiting med ski. Om du ønsker å ta ett kurs hvor du lærer å snøkite på egenhånd, da anbefaler vi deg våre helgekurs som vil gå mer inn på sikkerhet, vind, launch- og styring av kite, pakking av kite og gjennomgang av snøkiting med ski på en trygg måte.

Kursprogram

Fredag: Vi møtes presis kl. 18:00 på Lierne Gjestegård. Vi går gjennom grunnleggende teori, sikkerhet, utstyret som skal brukes og hvordan helgen blir lagt opp.
Lørdag: Oppmøte i cafeen kl 09:30 for felles avreise til dagens spot. Denne dagen er det fokus på pakking av kite,  launch- og styring av kiten, hvordan legge den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på Lierne Gjestegård. ca kl 16:00
Søndag: Oppmøte på Lierne Gjestegård. kl 09:30 for felles avreise til dagens spot. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp lørdagen. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før de tar på ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu, krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltakernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på Lierne Gjestegård. ca kl 1600
-Forandringer kan oppstå; instruktøren vil holde dere oppdatert.

Eventuell overnatting

Overnatting er ikke inkludert i prisen. Bestilling av dette gjøres til Lierne Gjestegård. Kontakt info: post@liernegjestegard.no eller 74 33 52 24

Hva trenger du ha med

Tundra Tours stiller med kiter, trapes til alle. Ut over dette må kursdeltagerene som et minimum ha med seg gode og varme vinterklær, egne ski, staver, hjelm og snøbriller/slalåmbriller.

Ski: slalom-/randonee-/telemarkski med fastlåst hel anbefales for nybegynnere, langrennski fungerer ikke. Du kan også bruke snowboard hvis du er flink på brett og ikke har ski (husk “duckstance” slik at du kan kjøre begge retninger)

Vi anbefaler å bruke ski på kurset da det er noe lettere å bevege seg med ski fremfor brett. En varm dunjakke til pausene kan være lurt, samt varme og høye vintersko til å bruke før du tar på ski. Slalåmbriller/solbriller er en fordel.

En varm dunjakke til pausene kan være lurt, samt varme og høye vintersko. Slalåmbriller/solbriller er en fordel. Ta med egen lunch. Vi anbefaler at du tar med din egen thermos med varm drikke og en vann flaske for slukke tørsten.

Vindgaranti

Været på fjellet kan vi ikke gjøre så mye med, men for å sikre fornøyde kurselever tilbyr vi gratis plass på et annet kurs om det ikke skulle være mulig å fly kite i løpet av helgen.

Utstyrstilbud

Alle kursdeltagere vil få utdelt et gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes Ozone Access foil kiter på kurset. Instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Tundra Tours selger mange ulike merker og modeller som har ulike bruksområder.

Aldersgrense

Vi har kursdeltagere fra 14 – 70 år så kiting passer for alle. For deltagere under 18 år trenger vi skriflig samtykke fra foresatt, og er deltageren under 16 år må det være en voksen med på kurset. Nedre grense for helgekurs er 14 år.

For at kurset skal gjennomføres må  det være et minimum på 2 deltakere påmeldt på dags kurset. Mail blir sendt ut før kurset med utfyllende info og oppdatering på deltakere og instruktører.

Ansvarlig
Kursansvarlig hos Tundra Tours er Bernard “Bernie” O’Sullivan. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til Bernie på 97101130 eller bernie@tundratours.no.

 

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Alle28.02.2018
22.04.2018
Ta kontakt for mer informasjon