Turforslag: Norges Geografiske midtpunkt
©Visit Innherred

Turforslag: Norges Geografiske midtpunkt

Kilde:

Dagstur til Norges geografiske midtpunkt

Ta turen til Norges geografiske midtpunkt. Her får du nyte naturens stillhet og ny energi til kropp og sjel.

Parker bilen på parkeringsplassen ved Lustadvatnet, 40 km fra Steinkjer sentrum. Dette er innfallsporten til Norges geografiske midtpunkt og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Stien inn til Norges geografiske midtpunkt er merket og svillelagt. Distansen tur /retur er på 20 km og tar ca 5 timer. Underveis  på turen kan dere beskue de vakre  Skjækerfjella som ligger inne i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Når dere kommer inn til midtpunktet anbefaler vi en matause i gapahuken hvor det er tilrettelagt bålplass. Etter en god matpause går turen tilbake til parkeringsplassen.

Stien går i noe stigende, men lett terreng. Det er godt egna for en dagstur.

Ønsker du å spise en god middag å overnatte kan du gjøre dette hos Mokk gård, ca 3 km fra parkeringsplassen. Vell fremme på Mokk gård blir det tid til å dusje og slappe av før middag. Det er også mulig å bestille guide som blir med dere på turen.

Hvis dere har lyst til gjøre noe før eller etter turen til Norges geografiske midtpunkt kan dere være med på: Grottevandring, tur til gamle kobbergruver eller kanotur hos Mokk Gård

Norges geografiske midtpunkt: Norges geografiske midtpunkt er lansert av Statens Kartverk som Norges arealtyngdepunkt og ligger i Steinkjer kommune. For å beregne seg frem til dette punktet tas Norges samlede fastlandsareal, inkludert øyer, bortsett fra Svalbard og Jan Mayen. Metoden kan illustreres ved at man klipper ut Norgeskartet langs riksgrenser og langs kysten, og tenker at øyene henger fast i vektløse broer, for så å balansere Norge på en passerspiss.


Kjøp kart i webshoppen vår:
Norges Midtpunkt


For flere turforslag i Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Såsa.

Fasiliteter
  • Gradering
    • Middels
  • Natur og terreng
    • Fjellterreng
  • Varighet
    • 5 timer

Sjekk ut steder i nærheten