Pilegrimsvandring - fra Munkeby Herberge til Stiklestad
©Visit Innherred

Pilegrimsvandring - fra Munkeby Herberge til Stiklestad

Bli med å gå i pilegrimenes spor fra Munkeby Herberge til Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Hør historier som strekker seg 1000 år tilbake i tid. Om Olav den Hellige og klosteret som lå i ferdselsåren, mellom Jämtland og Levanger. Du får også et innblikk i hverdagen til de franske munkene som lever i Munkeby Mariakloster.

DAG 1
16.00    Ankomst Munkeby gamle kloster. Her blir det omvisning og dere får høre historien om klosteret.
17.00    Etter omvisningen drar dere til Munkeby Herberge hvor Håkon ønsker velkommen. Her får dere prøvesmake den prisbelønte                                   Munkebyosten som produseres på Munkeby Mariakloster, like ved gården. Flere mener dette er Norges beste ost. Hva synes du?
             Sammen med osten får dere smake på Munkebyøl, laget spesielt til Munkebyosten av Inderøy Gårdsbryggeri.
17.45    Avslapping og sosialt samvær.
19.00    Kvelden avsluttes med to retters middag og overnatting på Munkeby Herberge.

DAG 2
07.00    Avreise til Munkeby Mariakloster for å være med på tidebønn.
07.15    Dere deltar på en tidebønn i Munkeby Mariakloster, sammen med munkene i klosteret.
08.00    Før vandringen til Stiklestad smaker det godt med en god frokost hos Munkeby Herberge.09.00    Pilegrimsvandring til Stiklestad.
Leden er en del av St.Olavsleden som går fra Stiklestad til Nidaros. Turen tar 4-5 timer, er 21 km lang og terrenget er lett å gå i med skog og mark. Områdene dere vandrer i gjennom har vært tyngdepunkter i norsk vikingtid og middelalder. Ved ankomst Stiklestad blir det lunsj og deretter omvisning i Stiklestad kirke, St.Olavs kapell og langhuset Stiklastadir. Etter en innholdsrik dag kan det være deilig å la slitne føtter slappe av før middag. Hvis ikke har dere tid til å gå rundt på Stiklestad på egen hånd.
19.00    Om kvelden smaker det godt med middag og dessert i lune omgivelser på Stiklestad Hotell. Overnatting på hotellet.

Turen kan også gås motsatt vei, fra Stikelstad Nasjonale Kultursenter til Munkeby Herberge. 

Pris fra 2050,- pr. person i dbl.rom.
Inkl. i prisen: Omvisning Munkeby gamle kloster og Stiklestad Nasjonale kultursenter, smak av Munkebyost og Munkeby øl, to retters middag på Munkeby Herberge og Stiklestad Hotell, overnatting med frokost på Munkeby Herberge og Stiklestad Hotell.

Minimum 4 personer og maks 14 personer

For mer informasjone eller for å bestille, ta kontakt med Visit Innherred:
Email: post@visitinnherred.com
Tel: 74 40 17 16

Fasiliteter
  • Gradering
    • Middels