Pakke: El(g)safari på el-sykkel med 2 netter i Oppdal
©Sigbjørn Frengen, Oppdal Safari

Pakke: El(g)safari på el-sykkel med 2 netter i Oppdal

Kilde:

Skal du på fjellferie i Oppdal? Og hva skal du gjøre i de lange lyse kveldstimene? Bli med på elg-safari! I sommer har guidene i Oppdal Safari droppet bilen, og satser på elsykkel for å speide etter skogens konge(r). Miljøvennlig, morsomt, og litt utenom det vanlige! 

Sykkelturen starter fra Oppdal sentrum på kvelden og går langs små traktorveier og større veier i ca 2-3 timer frem til det blir mørkt. Med el-sykkel blir de vanligvis tunge bakkene lette å forsere, og man kan snike seg stille inn på elgene og de andre hjortedyrene som holder til rundt den flotte fjellbygda. Underveis tar man hyppige stopp for å speide etter dyr og prate om faglige tema eller andre ting som er av interesse. Underveis vil det også være en liten pause hvor guiden byr på varm drikke og noe attåt. Her er det problemfritt å følge korona-regler ved å holde god avstand mellom deltakerne.

Elgen er Norges største nålevende pattedyr med en skulderhøyde opp mot 2,3 meter. Elgoksen kan bli 2,5 - 3,2 m lang, mens elgkua er noe mindre. Dette flotte dyret lever i Oppdal, som i den øvrige del av Skandinavia. Elgen ferdes helst alene. 

Tidspunkt og oppmøte: Ta kotakt med Oppdal Safari for nærmere avtale.

Passer for: Alle fra 12 års alder. Minstehøyde 150 cm.

Varighet: ca 2-3 timer avhengig av vær og føre. 

Ta med: Klær etter været og gjerne en hodelykt og en kikkert om du har. Gjerne også fotoapparat. 

 

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Mandag, Onsdag01.06.2020
31.08.2020
Hver onsdag og fredag i sommersesongen

    Sjekk ut steder i nærheten