© Visit Innherred

Marsimartnan

Marsimartnan er et et vintermarked bygd på tradisjoner, kvalitet, kultur og opplevelse.

Marsimartnan i Levanger har lange tradisjoner, og kan spores helt tilbake til vikingetiden. I slutten av februar/begynnelsen av mars hvert år fylles trehusbyen av handelsreisende og besøkende fra fjern og nær. Her kan du oppleve konserter, museer, den historiske sjøgata, tivoli, utstillere, lokal mat og drikke.

Datoer i 2024: 28. februar – 2. mars

Kulturarrangementer
Flere spennende kulturarrangement gjennom hele martnan (programmet oppdateres nærmere tidspunktet for arrangementet); se fullt program.

Historisk bakgrunn
Marsimartnan, knyttet til Mattisdag (24. februar), kan spores tilbake til Vikingtida.
Rundt år 1750 var mer enn 1500 svenske forbønder med hester på martnan og handlet med fiskere, fiskebønder og andre handlende.

Beliggenhet
Levanger ligger en time fra Trondheim og en halv time fra Trondheim Lufthavn Værnes. Midt i hjertet av fagre Innherred, er Levanger et sentrum for handel og kultur, tradisjon og historie. Levanger sentrum har vakker trehusbebyggelse og grønne lunger med nærhet til sjøen, brygger og ferje til Ytterøy.

Marsimartnan er Innherreds fremste kulturmartna med fokus på «ekte vare» i alle ledd både når det gjelder handel, kultur og folkefest.

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Levanger
  Levanger
  Levanger
  Levanger
 • Aktiviteter
  • marked
  • tivoli
 • Mat og drikke
  • Lokale retter