Open menu
Helleristningene på Stykket
©Museet Kystens Arv

Helleristningene på Stykket

Kilde: Kystnorge AS

Tre kilometer unna Museet Kystens Arv i Stadsbygd kan du se monumentale helleristninger fra steinalderen med elgmotiv.

Bare en liten gå- sykkel- eller biltur unna museet ligger helleristningene på Stykket. Her har fem store elgfigurer blitt risset inn i bergveggen, sannsynligvis i begynnelsen av yngre steinalder (år 4 000 - 2 000 f.Kr.)

Elg er et vanlig motiv på ristninger fra steinalderen, både i hele Norge og østover i Russland. De fleste helleristningsfeltene med steinaldermotiv i indre Trondheimsfjord ligger mellom 20 og 50 meter over havet, og lå antakelig  ved stranden eller nær stranden og var synlige fra sjøveien den gang de ble laget. 

Ved helleristningene er det plakater med informasjon, og det er QR-koder som du kan scanne for å få mer informasjon på mobil eller nettbrett. 

 

Helleristningene kan nås med bil, sykkel eller som en fin gåtur fra museet: 

Hvis du  kommer fra sørsida av fjorden er det en fin sykkeltur til museet som går forbi helleristningene. Du kan for eksempel kjøre bil til flakk ferjeleie, og ta ferja over fjorden gratis med sykkel. Fra Rørvik ferjeleie er det ca 7 km å sykle langs den gamle hovedveien som går langs fjorden. Ta av fra hovedveien ved skilting til Helleristninger. 

En alternativ rute kan være å kjøre til Museet, og sykle eller gå derfra. Det er 3 km hver vei.  

Vil du reise kollektivt kan du ta buss til Traghaugen, og følge skilting derfra til helleristningene. Totalt er det ca 4 km å gå fra bussholdeplassen til museet.

Tidspunkt
UkedagerPeriodeTidBeliggenhet
Alle01.01.2017
31.12.2017
Stykket, Stadsbygd
Alle01.01.2018
31.12.2018
Alle01.01.2019
31.12.2019