Open menu
Escape Room i fjøset: De stjålne stemmesedlene
©Strømnes - Oldefars gjestehus

Escape Room i fjøset: De stjålne stemmesedlene

Kilde: Innherred reiseliv AS

- Escape room - lek og spenning

HVA ER ESCAPE ROOM?

Escape Room er et sosialt spill for grupper, 2-6 personer, der man leter nøkler, finner koder og løser oppgaver. Man skal løse et mysterium innen 60 minutter. Perfekt for grupper som vil gjøre noe trivelig sammen - vennegjengen, familien, ung og gammel. Ingen fysiske anstrengelser - bare trimming av de hjernecellene som driver med logikk.

MYSTERIET
Vi gjør en tidsreise til september 1905. I Karlstad  foregår det forhandlinger om oppløsningen. Soldatene står på begge sider grensen, klare til å gå i krig. Stemmesedlene skal forevises kongen, før de skal oppbevares i hvelvet i Den Norske Bank. Like før de skal telles, ser Kong Oscar II sitt snitt til å stjele stemmene og gjemmer dem. Usannsynlig nok, befinner stemmesedlene seg i det nybygde fjøset her på Strømnes.

Dere har en time på å finne stemmesedlene ellers blir det ingen unionsoppløsning og dermed krig mellom Norge og Sverige.

HISTORIEN TIL DETTE ESCAPE ROOM
Norge var i union med Sverige fra 1814. Norge hadde eget Storting og egen Regjering, men fikk ikke bestemme utenrikspolitikken selv. Med årene, var det stadig flere som mislikte unionen. I 1850 la Det Norske Storting fram et lovforslag som ga dem rett til å ha sitt eget konsulatvesen (utenriksdepartement). Slik kunne Norge selv styre import og eksport. Norge eksporterte mye trelast og var store på skipsfart.

Den svenske kong Oscar II sa at det var uaktuelt og nektet å sanksjonere (godkjenne) lovforslaget. Stortinget la fram saken flere ganger, men fikk avslag hver gang. Den 27. mai i 1905 leverte derfor Den Norske Regjering inn sine avskjedssøknader. Dermed sto Norge uten regjering. Det er kongens plikt å sørge for at det er en norsk regjering.  Kong Oscar II var allerede uvenner med opposisjonen i Norge, så han kunne ikke be dem om å danne en ny regjering.

Statsminister Christian Michelsen ser da sitt snitt til å kreve unionen oppløst. Hvis kongen ikke klarer å danne en ny regjering, er grunnlaget for unionen borte. Kong Oscar II blir svært misfornøyd. Han vil ikke ha noen oppløsning og krever at det foretas en folkeavstemming for å kunne godkjenne et oppløsningskrav. Dette blir gjennomført og 95% stemmer for en oppløsning. 

PS!Man trenger ingen historiekunnskap for å spille spillet, men alt over er fakta.

ANTALL
For grupper 2-6 personer.
Barn under 16 må ha følge med voksne.
Spillet tar 60 minutter, pluss 15 minutter introduksjon og 15 minutters avslutning. Må forhåndsbestilles.

PRISER PER PERSON
2 personer - 450 kroner (360 kroner for studenter/skoleelever)
3 personer - 400 kroner (320 kroner for studenter/skoleelever)
4 personer - 350 kroner (280 kroner for studenter/skoleelever)
5 eller flere personer - 300 kroner (240 kroner for studenter/skoleelever)

For mer informasjon og bestilling kontakt:
Email: post@oldefarshus.no Tel: +47 926 10 894

Velkommen!

 

Fasiliteter
  • Klassifisering
    • Miljøfyrtårn

Sjekk ut steder i nærheten