Open menu
Bli med på en tidsreise hos Kystmuseet på Hitra

Bli med på en tidsreise hos Kystmuseet på Hitra

Kilde: Kystnorge AS

Kan du tenke deg å oppleve en tidsreise tilbake til 1920, høre dramatiske beretninger om vrakplyndring eller kanskje du vil komme tett på moderne havbruk? Da bør du få med deg Kystmuseet i Sør-Trøndelag. 

Museet som ligger på Hitra, kan lokke med mange unike og spennende opplevelser. Alt fra vandring i frodige prestegårdshager til RIB-turer ut til moderne havbruksanlegg. Kystmuseet som ligger i Fillan har to utstillinger som drar deg med tilbake til fortiden. I utstillingen «Russerforliset» kan du følge den dramatiske beretningen om da det russiske skipet «Jediniorog» forliste utenfor Kvenvær i 1760: En myteomspunnet historie om drap, vrakplyndring og jakten på sannheten.

Museet huser også en levende utstilling om brytningstiden 1920 langs trøndelagskysten. Dette kan oppleves på egenhånd med audioguide, eller gjennom teatertablå med en av våre dyktige aktører. Få med deg sladrekjerringa Nekka Fætten, og hennes syn på endringene i tiden!

Museet er også turistinformasjon for regionen, og er åpent hele året.

En omvising med vind i håret!
Har du lyst på en museumsopplevelse utenom det vanlige? Kystmuseet formidler også utviklingen av den moderne norske oppdrettsnæringen. Bli med museet ut på et oppdrettsanlegg i full drift og lær om moderne havbruk på godt og vondt.

Se film fra visningsturen her​​​​​​

Pris
TypePrisKommentar
Voksen250,00 Tur
Student150,00 Tur

    Sjekk ut steder i nærheten