Open menu
Besøk perlene på Fosen i sommer!

Besøk perlene på Fosen i sommer!

Kilde: Trøndelag reiseliv AS

Som Perler på en snor ligger en rekke herlige sommertilbud langs kystlinja i Indre Fosen kommune, sørøst på Fosenhalvøya. Om du vil ta runden med sykkel eller bil, tilbringe en dag eller ei uke her, finner du fine steder verdt å besøke, hvor du kan senke skuldrene og nyte det enkle liv på bygda.

Her finner du kulturhistoriske steder som fredede gårder, et landhandleri bevart slik det sto da eierne låste døra i 1957, gårder med seterdrift og ikke minst den unike bryggerekka i Råkvåg. Ypperlige muligheter for aktiviteter både på fjorden og til fjells. Søker du en åndelig opplevelse kan du finne roen i Hindrem Stavkirke, eller hva med å prøve deg som pilegrim langs kystpilegrimsleia? Den staselige herregården Reins Kloster er en opplevelse i seg selv, og hos Museet Kystens Arv lærer du om trøndersk kystkultur. For de som ønsker å spise, shoppe og overnatte er det mer enn nok av plasser å velge mellom.

Drøm deg bort med film fra perlene, eller besøk deres hjemmesider for mer inspirasjon og turforslag. 

Hvordan komme seg dit:

Kjør nordfra via Den gyldne omvei/Inderøy, ta hurtigbåt sørfra Kristiansund via Ørland, kom over fjorden med fergesambandet Flakk-Rørvik eller med hurtigbåten Trondheim-Vanvikan, ta sykkelen fatt, lei stor buss hos Arctic Buss eller liten buss hos Trollbuss. RIB med Crazy Coyote eller tradisjonstur med feks dampskipet Hansteen er også alternativ!

 

Sjekk ut steder i nærheten