Barnas Falstad: Opplevelser for barn på Falstadsenteret
©Falstadsenteret

Barnas Falstad: Opplevelser for barn på Falstadsenteret

Falstadsenteret er et sted med mye historie. Her er det utstillinger og aktiviteter som lar også yngre generasjoner kommer i kontakt med en fortid som har mye å lære oss om verdenen vi lever i. 
Vår erfaring er at barns nysgjerrighet og undring får blomstre i møte med utstillingene, stedet og sporene fra fortiden, så lenge historien formidles tilpasset deres alder.

Skattejakt
På Falstadsenteret kan unger bli med på skattejakten «Finn ordet», der barna får lete etter skjulte bokstaver rundt om på senteret. I museumsbutikken og biblioteket finners det barnebøker som på fine måter tar opp relevant tematikk. I biblioteket er det også en fin liten barnekrok, med både lenestol og et lite telt, et perfekt sted for å sitte og bla i barnebøkene til biblioteket. Til sommeren vil det også komme et eget rom med aktiviteter for barna.

I studieutstillingen «Fortellinger om flukt» belyses historier om flukt under andre verdenskrig med informasjon i skuffer og skap, og utstillingen har fargerike illustrasjoner laget av tegneserieskaperen Jon Jamtli. Utstillingen brukes til undervisning av ungdomsskoleelever, men er også fin å se for litt mindre barn. 

Digital rekonsturksjon
Du kan også ta med ungene for å oppleve «Falstad Digitale rekonstruksjon». Dere får låne et nettbrett i resepsjonen og dere kan bevege dere rundt på uteområde og se det virtuelle leirlandskapet slik det fremsto når stedet var fangeleiren SS-strafgefangenenlager Falstad i 1945. Dette gir ofte gode opplevelser på tvers av generasjoner, der det digitale møter det historiske. Den er veldig fin å utforske sammen med barn, foreldre og besteforeldre, og kan stimulere til både nysgjerrighet og gode samtaler. Ikke alle bygningene i den historiske fangeleiren eksisterer lenger og med den digitale rekonstruksjonen kan det bli enklere å forstå hvordan Falstad var under andre verdenskrig og dere kan lese historier fra fangene som satt der. 

Komandantboligen
Like over en liten bro ligger Kommandantboligen. I tillegg til å være utstillingsareal og læringsarena for skolebesøk er selve bygget en opplevelse i seg selv. Byggets hovedetasje med stuer, kjøkken, og flere spennende rom er etablert som et verksted for skiftende aktiviteter og utstillinger. Kjelleren rommer utstillingen «Maktens ansikter», der det er mye å se på og utforske for de små og mange tanker og refleksjoner som stimuleres for de litt eldre.

Selv om Falstads historie har noen mørke sider ved seg, er våre lokaler lyse og innbydende. Senteret er lett tilgengelig for barnevogn og vi selger kioskvarer med kaffe, te, forfriskninger og en enkel snack ved resepsjonen.

Velkommen skal dere være!
 

 

Tidspunkt
Fasiliteter
UkedagerPeriodeTidBeliggenhet
tirsdag, onsdag, torsdag, fredag30.01.2022
31.12.2022
12:00
16:00
søndag30.01.2022
31.12.2022
12:00
17:00
 • Museum, gallerier og kunsthåndtverk
  • Faste utstillinger
  • Historie
  • Museum
  • Museumsbutikk
  • Omvisning i åpningstiden
  • Temautstillinger
  • Utstilling