Om vinteren på Innherred er det mange aktiviteter å delta på, både for barn og voksne, med og uten ski. Bli kjent med vinteraktivitetene på Innherred.

Skiløyper på Innherred

Det er mange flotte skiløyper på Innherred. Enten du drar på tur for å nyte en appelsin i solhellingen, eller ønsker en god treningstur, finner du mil etter mil med oppkjørte løyper. Her får du en oversikt med løypeinformasjon og laget et lite kart som viser parkeringsplassene.

Skøyter på islagte vann

Isen har lagt seg på flere vann på Innherred, og da er det perfekt å ta med venner og familie for å gå på skøyter på de islagte vannene. Noen særlig gode tips er Lustadvatnet i Ogndalen, Steinkjer, Granavatnet på Inderøy og Snåsavatnet. Her er det også overnattingssteder like ved, som tilbyr aktiviteter. Flere skoler i distriktet legger også is på området, og kan ofte være et godt alternativ til de islagte vannene.

Føllingstua Camping ved Snåsavatnet ligger ved flotte skiløyper og man kan fiske etter røye og ørret på Snåsavatnet.

Trugetur ved Mokk Gård

Bli med på en guidet trugetur i det ­flotte turterrenget ved Mokk Gård. Truger er enkelt å gå på, og gir deg en annerledes naturopplevelse. Mokk Gård i Steinkjer kommune er en tradisjonsrik fjellgård. Den ligger i naturskjønne omgivelser tett oppunder snaufjellet, på grensen til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Her kan du bli med på en guidet trugetur i naturen rundt gården, både på dagtid og på kveldstid.

Gå fra hytte til hytte i fjellområdet Skjækra

Ta turen til Norges geografiske midtpunkt og Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Her kan du gå fra hytte til hytte og oppleve herlig vinterlandskap, fjell og fiskevann. Enten du liker å dra på tur alene eller sammen med familie og venner, vil en overnattingstur til Skjækra by på flotte naturopplevelser.

Les turbeskrivelse for hyttetur i Skjækra og Norges geografiske midtpunkt.

Lykkeland – lekeland for barn

Ingen er så fornøyde som glade barn. Ekstra fornøyde og lykkelige blir de når de får bevege seg fritt i et univers skapt for deres alder. Det er også betryggende for foreldre å vite at barna leker i et trygt og sikkert miljø. Lykkeland har tilrettelagte aktiviteter som øker kroppsbeherskelsen, bedrer motorikken og stimulerer hjernen – alt i lystbetont lek sammen med andre barn.

Svømmebasseng – Dampsaga bad og Trønderhallen

Hos Dampsaga bad på Steinkjer finner du en vannsklie på 42 meter, stupetårn, 25 meter svømmebasseng, varmebasseng, vannfoss, boblebad, badstuer, lekebasseng og mye mer. Her ligger også treningssenter, spaavdeling og kafe. Dampsaga har med andre ord aktiviteter for hele familien

Trønderhallen på Levanger har tre ulike svømmebasseng, 25 meter svømmebasseng, et stupebasseng og et opplæringsbasseng. I tillegg til boblebad og sklie er det badstue i hver garderobe. Trønderhallen har også klatrevegg, buldrerom og kafe.

Ekornsafari i Mosvik

I herlige naturomgivelser opplever du villmarken bare et øyekast fra Mosvik Brygge. En sti fører deg opp til foringsplassen for ekornet, hvor det også er et fotoskjul dere kan gjemme dere i, mens dere venter på ekornet.

En ekornsafari er en flott aktivitet for familier som vil oppleve noe spennende sammen, og tilbys både sommer og vinter.

Les mer om ekornsafari ved Mosvik Brygge.

Matopplevelser på Innherred

God mat er en glede hele året. Mattradisjonene på Innherred er mange tradisjonsrike. Spis lokalprodusert gårdsmat tilberedt med kjærlighet, gjerne med en internasjonal vri. Nyt ureist mat og drikke og nyt naturen samtidig. Besøk Den Gyldne Omvei på Inderøy, Ørens Meieri på Verdal eller Brød og Cirkus på Steinkjer, for å nevne noen.

Isfiske på vann og fjord

Isfiske er en morsom aktivitet. Innherred har mange flotte vann å fiske i. Du kan fiske langt til fjells, nært vei eller i områder hvor Trondheimsfjorden er islagt. Tips til fiske på Trondheimsfjorden kan være Verrabotn eller Beitstadfjorden.

Les mer om isfiske på Innherred.

Museum på Innherred

På Innherred er det mange flotte museer, med stor variasjon i tema. Her finner du museer med alt fra middelalderformidling, kunstneren Nils Aas, 2.verdenskrig, friluftsmuseum, gårdsmuseum og sørsamisk historie til historiske bygg og foto.

Les mer om museum på Innherred.

Trenger du overnatting på Innherred?

Du vil kanskje også like