Aktiviteter i Trøndelag finner du mange av, enten du liker å utfordre deg selv med ekstreme aktiviteter eller gjøre aktiviteter sammen med familien.

Alpint og langrenn

Oppdal har krevende skibakker og flotte hoteller. Utfordrende alpinbakker finner du blant annet i Grong, Meråker og Vassfjellet utenfor Trondheim. Er du mer interessert i aktiviteter som langrenn, finnes det skiløyper på kryss og tvers over hele regionen. Sjekk Skisporet for langrennsløyper i Trøndelag.

Ekstremsport

Rafting i Driva sør i Trøndelag er en av de tøffeste aktivitetene du kan gi deg ut på. Det kryr også av klatremål, enten du liker å klatre i fjell eller vil opp en islagt foss midt på vinteren. Rappellering, canyoning, hanggliding og paragliding er aktiviteter som gjør at du fort får lyst til å utvide ferien med noen ekstra dager.

Les mer om sport og friluftsliv i Trøndelag.

Klar for action i Oppdal? Besøk Opplevoppdal.no

Ikke fullt så vilt

Deler av Driva passer også utmerket for elvepadling med familien. Elver og innsjøer over hele Trøndelag kan utforskes med kano eller kajakk eller i tilknytning til andre aktiviteter. Du kan bli med på villmarksleir med overnatting i gapahuk, matlaging over åpen ild, og kanskje ta en tur i badstua? Flere ridesentre guider barn og voksne på alt fra dagsturer til lengre overnattingsturer i fjellet.

Aktiviteter for barn

Mange gårder tilbyr gårdsferie. Her kan barna være med på aktiviteter som å melke kyr, kjerne smør, ta sauene ut på beite eller bare hoppe i høyet. Gårdene tilbyr også ridekurs og rideturer. Det finnes flere dyre- og familieparker, Namsskogan Familiepark er den største. Kanskje står et badeland øverst på ønskelisten? Det finnes en rekke av dem også, og Oasen Svømme- og Miljøsenter i Namsos og Pirbadet i Trondheim er særlig flotte, med mange varierende aktiviteter.

Les mer om aktiviteter for barn og familier i Trøndelag.

Aktiviteter i Fjellheimen

Trøndelagsfjellene er godt tilrettelagt for naturopplevelser, med merkede ruter og hytter. Nasjonalparkene i Trøndelag er populære turistmål, men fjellterreng, turstier og vakker natur finner du over hele Trøndelag. Dovrefjell, Trollheimen og Sylan er blant Norges vakreste fjellområder.

Du vil kanskje også like