Aktive vinteropplevelser

Foto: Oppdal Safari

Dra på nye eventyr i naturriket Trøndelag!

Med sine ni nasjonalparkområder er Trøndelag er det ultimate utgangspunktet for friluftsliv og opplevelser i naturen. Fra Børgefjell nasjonalpark i nord til Femundsmarka i sør ligger store naturområder, med stillhet, spennende fiske og dyreliv, og rik flora. Her venter frihet, lidenskap, mestring og læring!

Det er også korte avstander mellom fjord og fjell i Trøndelag, noe som gjør et stort utvalg sport- og friluftsaktiviteter tilgjengelig. Her kan du møte likesinnede og eksperter, og oppleve naturen innenfor dine trygge rammer!

Moskussafari

Dra på en rå og uforglemmelig opplevelse i moskusens rike! Moskusen på Dovrefjell er de eneste i sitt slag i Norge, og med profesjonelle guider fra Oppdal Safari kan du trygt oppleve de majestetiske dyrene på truger eller i hundeslede, omringet av vakkert fjellandskap i vinterdrakt.

P.S.: Husk kameraet!

Les mer om Musokussafari her!

Kurs i snøkiting

Fly over islagte vann og snøkledde sletter med ski på beina.

Har du en eventyrer i magen, og vil prøve noe nytt og spennende? Da er et kurs i snøkiting midt i blinken for deg denne vinteren! Tundra Tours arrangerer 3-dagers kurs for nybegynnere med kite og alt sikkerhetsutstyr inkludert.

Les mer om kitekurs med Tundra Tours her!

Opplev Rørosvidda

Gli gjennom magisk vinterlandskap i Røros. Det eneste som bryter stillheten er pusten fra polarhundene og sleden som baner vei gjennom snøen. Opplev gleden hundene får av å løpe alt de klarer, mens du nyter roen i naturen, vidda og samspillet med hundene. I pausen kan du nyte bålkaffe, hundekos og en deilig lunsj ute i det fri.

Les mer om hundekjøring på Rørosvidda her!

Prøv curling!

Utfordre noen i curling på Oppdal!

Blåser stiv kuling ute, kan man oppleve vintersport inne! Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennende. I løpet av kurset får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Hvem tro du vinner? Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen.

Les mer om curling i Oppdal her!

Oppdal Zipline-park

Luftige svev 40 meter over elva Driva!

I Oppdal Zipline park venter både adrenalin og vakker utsikt i åtte forskjellige taubaner – og er like gøy sommer som vinter! Parken befinner seg i Villmarksleiren, og er en spektakulær aktivitet som gir deg et uforglemmelig eventyr. I parken vil alle få klatresele, sikkerhetsutstyr og bli gitt nødvendig undervisning før turen, og passer for alle!

Les mer opp Opplev Oppdals Zipline-park her!

Trugetur i Skjækra

Opplev spektakulær natur på trugetur i det flotte turterrenget rundt Mokk Gård!

Mokk Gård er en tradisjonsrik fjellgård som ligger i naturskjønne omgivelser på grensen til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Med gode guider og naturen rett utenfor døren er det lett å komme seg ut på eventyr i den flotte Trønderske naturen!

Les mer om trugetur i Steinkjer her! 

Med ski på beina

Skitur i nydelig fjellandsskap

I Rørosregionen venter over 50 mil med oppkjørte skiløyper – og det finnes løyper tilpasset ethvert ambisjonsnivå og erfaring! Naturen i Rørosregionen byr på snille fjell og flott utsikt mot fjerne blåner. På værharde dager gir lun furuskog og bjørkelier ly for de verste vindene og berger skiporet fra snødrevene.

Les mer om skitur i Rørosregionen her!

Langrenn i Oppdal

Dra på oppdagelsesferd i Oppdalsfjella!

I skiparadiset Oppdal kan du utforske 200 km med skiløyper! De gjestfrie Oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord, og landskapet er fylt med fjell, snø og det er uberørt natur. Oppdal er også kjent for å ha en lang og snøsikker skisesong, med start på kunstsnø allerede i oktober.

Les mer om skiløyper i Oppdal her!

Utforsk de mange skiløypene i Namdalen

Spenn på deg skia og nyt vinterlandskapet i Namdalen!

I alle Namdalens kommuner finner du preparerte skiløyper for både trimturer i lysløypene og rolige kveldsturer med hodelykt. Vil du kombinere skiturer på flatmark med høy fart i bakkene kan du gjøre det ved Grong Skisenter eller ved Lierne skisenter.

Les mer om skiløyper i Namdalen her!

Skiløyper på Innherred

Rusle i fotsporene til store skistjerner og aktive bygdefolk!

På Innherred kan du velge løype og turmål etter evne, og tilbringe dagen i vakkert vinterlandskap alene eller sammen med noen du er glad i. Skiturene kan lett kombineres med overnatting på hotell eller hytte, der deilig mat, gode samtaler og brettspill venter etter aktive dager ute.

Les mer om skiløyper på Innherred her!

Slalåm i sentrum av Røros

Aasgjerdet er en alpinbakke midt i verdensarven og den gamle trehusbebyggelsen på Røros! Her kan aktive vinterdager kombineres med historiske eventyr og velsmakende matopplevelser på kvelden!

Vil dere ha litt større utfordringer kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i alpinanlegget i Ålen eller Røros Alpinsenter Hummelfjell.

Les mer om opplevelser i Røros her! 

Oppdal Skisenter

Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus? I Oppdal kan du kombinere høyfjellskjøring med cruising i løypa, akrobatikk i terrengparken og pudderlek i skogen!

Les mer om Alpint i Oppdal her!

I dag er Oppdal Skisenter et av Norges største alpinanlegg! Anlegget ligger fordelt over fire fjell og har i en årrekke fått topplasseringer i rangering av Norges beste skianlegg!

Les mer om Oppdal skisenter her!

Topptur med fartsfylt nedkjøring

Namdalen har flere majestetiske fjelltopper som kan by på fartsfylt og fantastisk nedkjøring, for de som ønsker å gå på topptur med fjell- eller randonee-ski.

Hemna i Namsos, Skorovassklumpen i Namsskogan og Dærga i Røyrvik er bare noen eksempler på toppturer med god utsikt og snø som ligger hele våren.

Les mer om toppturer i Namdalen her!

Topptur med randonee ski

I Oppdal finner du en fjelltopp for alle, og her kan du erobre et helt unikt toppturterreng! I fjellkommunen Oppdal ligger de snødekte fjellene og glitrer i vintersola, og bare venter på at du skal ta med randoskiene på topptur! Uavhengig om du er en fersking med toppturutstyr, trenger tips til en kjapp topp eller er en garva topptur ekspert, er Oppdal stedet for deg!

Les mer om forskjellige toppturer i Oppdal her!