Snøen, lyset, fjellene, kysten og kontrastene …

Det er mange grunner til å besøke Namdalen i vinter. Trøndelags største friluftsregion byr på toppturer i fjellet og fartsfylte aktiviteter, oppkjørte skiløyper, godt isfiske og muligheter for hyttekos.

Gå på topptur med fartsfylt nedkjøring

Namdalen grenser til Nord-Norge og har derfor flere fjelltopper som kan by på fantastisk nedkjøring for de som ønsker å gå på topptur med fjell- eller randonee-ski. Hemna (685 moh.) i Namsos, Skorovassklumpen (935 moh.) i Namsskogan og Dærga (1108 moh.) i Røyrvik er toppturer med utrolig god utsikt og snø som ligger hele våren.

Prøv noe nytt på kurs i snøkiting

Har du en eventyrer i magen? Liker du å prøve nye ting? Da er Trøndelags beste kurs i snøkiting midt i blinken for deg denne vinteren. Tundra Tours arrangerer 3-dagers kurs for nybegynnere med kite og alt sikkerhetsutstyr inkludert. Fly over islagte vann og snøkledde sletter med ski på beina.

Utforsk de mange skiløypene i Namdalen

Det prepareres skiløyper i alle kommunene i Namdalen. Her kan du gå spreke trimturer i lysløypene eller rolige kveldsturer med hodelykt på hodet. Ønsker du å kombinere skiturer på flatmark med høy fart og slalåm i bakkene kan du gjøre det ved Grong Skisenter eller ved Lierne skisenter.

Prøv isfiske i et fjellvann

Når vinterkulden virkelig har tatt grep om Namdalen er isfiske er en flott aktivitet for både store og små. Å sitte på isen en solfylt vintermorgen med pilkestang i hånda er både fredfullt og spennende. Har du aldri vært på isfisketur eller ønsker guide? Tom Johnny ved Ingulfsvann Vestre tar deg gjerne med på tur, enten til fots eller på snøscooter.

Les mer om isfiske i Namdalen her!

Dra på hyttetur i Namsskogan med scootertransport

Ta med deg de du er glade i på hyttetur i Namsskogan, omgitt av vakker vinternatur. Her kan dere fyre i peisen og leve det enkle livet, fiske på isen og fotografere dyrespor og dyreliv. Namsskogan Fjellstyre kan ta dere med på naturguiding, ordner scootertransport til og fra hyttene, forhåndsoppvarming og utvask på bestilling .

Jakt på vinterlyset

Få ting er så vakre som vintersola når den går ned over havet i horisonten. Det knaser i skare og glitrer i snøkrystaller på bakken. Det er noe magisk med vinterlyset. Når solen har gått ned kan du glede deg over stjerneklare nattehimler. Det er lite lysforurensning i store deler av regionen, noe som gjør området til et bra sted for stjernefotografering. Namdalen er noen timer sør for polarsirkelen, men på netter med mye aktivitet kan du se nordlyset på himmelen også her.

Les mer om opplevelser i vinterlyset her!