Familier på biltur i Trøndelag kan oppleve mye spennende og ha en aktiv familieferie med alt fra familiepark og gårdsbesøk til å leke vikinger på Stiklestad

Dag 1: Oppdal

På sommeren inntar friluftsfolket Oppdal, hvor blant annet moskussafari er en fascinerende opplevelse. Elva Driva har familievennlige strøk hvor dere kan bli med Opplev Oppdal på en spennende raftingtur.

 Dag 2: Oppdal – Trondheim

Turen til Trondheim går På Ville Veier gjennom Gauldal, en fantastisk region for den som liker å fiske. I Trondheim finnes gode muligheter for bowling og go-cart. På ettermiddagen anbefales en tur i Pirbadet. Rett ved siden av finner man Rockheim – det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock. En opplevelse for hele familien.

Dag 3: Trondheim – Innherred

Ni mil nord for Trondheim ligger Stiklestad. Langhuset Stiklastadir viser hvordan man bodde rett før slaget i 1030, der Olav Haraldsson døde i kampen om innføring av kristendommen til Norge. Vær med på fortellerstund, vandreteater, leikeslaget og vikingaktiviteter for barn.

Kjør fra Stiklestad til Inderøy og Den Gyldne Omvei.

Dag 4: Innherred – Grong

Besøk Nils Aas Kunstverksted, Muustrøparken og Øyna, med aktiviteter som frisbeegolf og putball. På ettermiddagen kjører dere videre til Grong.

Dag 5: Grong – Namsskogan Familiepark på Trones

Ta turskoene på og følg en av de mange skiltede ”Grongturer”. Deretter drar dere videre til Namsskogan Familiepark, med 35 dyreslag og tøffe aktiviteter. I juli anbefales det magiske rocketeateret Rebella Hex.

Dag 6: Namdal – Rørvik

Dra 30 km sørover. Underveis, stopp ved Namsen Laksakvarium, her kommer dere tett på storlaksen. Dersom dere ønsker en vill og vakker naturopplevelse utenfor allfarvei, følg riksvei 776 fra Høylandet til Salbruket. Setran Gård har opplevelser for store og små.

Dag 7: Rørvik – Namsos

Start dagen i Rørvik med utstilling og kafébesøk i Berggården gamle handelssted. Kjør deretter sørover via fylkesvei 769 til Namsos. Dagen nytes med sykling på dresin langs den nedlagte jernbanelinja ved Namsen eller med bading.

Aktuelle avstander for denne bilturen

Oppdal – Gauldal 69 km (1 time)
Gauldal – Trondheim 51 km (50 min.)
Trondheim – Stiklestad 94 km (1 time 35 min.)
Stiklestad – Inderøy/Straumen 20 km (20 min.)
Straumen – Grong 100 km (1 time 30 min.)
Grong – Namsskogan Familiepark/Trones 45 km (40 min.)
Trones – Namsen Lakseakvarium 30 km (25 min.)
Namsen Lakseakvarium – Rørvik 125 km (ca. 2 timer)
Rørvik – Namsos 80 km (ca. 1 time 15 min. + 1 ferge (20 min.) Hofles – Lund)

Du vil kanskje også like