Trondheim er en av Norges fremste matbyer, med et stort antall gode restauranter som fokuserer på kortreist mat.

Britannia Hotel

Britannia Hotel er et restauranthus, et reisemål i seg selv, enten du foretrekker fine dining, afternoon tea eller et mer uformelt spisested. Ser du etter restauranter i Trondheim, kan hotellet tilby seks ulike mat- og drikkekonsepter, uansett anledning: Fra spennende, uformelle restauranter og barer, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, ledet av Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher Davidsen. Speilsalen fikk også nylig en stjerne i den berømte Michelinguiden.

Les mer om Britannias restauranter her.

Fagn

Fagn er én av tre Michelin-restauranter i Trondheim, og de tilbyr en matopplevelse du sent vil glemme. I første etasje av restauranten kan du få servert en inspirasjonsmeny, hvor du kan velge mellom en 10-  eller 20-retters kreativ, smakfull og nostalgisk smaksopplevelse! I andre etasje finner du en bistro hvor du får servert enkle middagsretter frem til kl. 20.30.

Bordbestilling: 45 84 49 96
www.fagn.no

Credo

Credo fikk Michelin-stjerne i 2019, samtidig som Fagn – og begge beholdt denne på utdelingen i Trondheim i 2020. Hos Credo har de en kjærligheten til råvarene, og for de lokale produsentene, og et besøk hit er en matopplevelse av de absolutt sjeldne. Kjøkkensjef, Heidi Bjerkan, driver ikke bare Credo, men mat-triangelen Credo Restaurant, Jossa mat og drikke og Finnes Kafé på Lilleby – alle lokalisert i Trondheim.

Bordbestilling: 954 37 028

www.restaurantcredo.no

To Rom og Kjøkken

To Rom og Kjøkken er en restaurant som satser på høy kvalitet i alle ledd – fra råvarer, lokaler, meny, bar og personale, til måten de formidler sin lidenskap for god mat og drikke på. De samarbeider med et selektivt utvalg kvalitetsbevisste partnere som kontinuerlig demonstrerer sin vilje til å levere produkter i toppklasse.

Bordbestilling: 73 56 89 00
www.toromogkjokken.no

Bakgården Spiseri & Bar

Bakgården ligger midt i Trondheim sentrum, og serverer tapas, pizza, vin og cocktails. Her etterstreber de å bruke lokale råvarer såfremt det er tilgjengelig.

Bordbestilling: 45 22 24 88
www.bakgaarden.com

Havfruen Fiskerestaurant

Rett ved Gamle Bybro og Nidarosdomen finner du Havfruen Restaurant. Lokale råvarer og kortreist mat preger menyen. I følge Havfruen selv skaper de fiskeelskere, men de har alltid en kjøttrett på menyen om det skulle være ønskelig. Menyen oppdateres etter sesongens beste råvaretilgang, og Havfruen er fiskerestauranten i Trondheim med lengst fartstid.

Bordbestilling: 73 87 40 70
www.havfruen.no

Frati

Frati er smaken av Italia – midt i Trondheim. I over 40 år har den italienske restauranten servert velsmakende retter, og er kjent for sine fristende appetittvekkere, bedre middager og et bredt utvalg av gode viner.

Bordbestilling: 73 52 57 33
www.frati.no

SuperHero Burger

I følge TripAdvisor er SuperHero Burger Trondheims nest beste spisested å besøke, og hvis vi snakker skikkelig god burger er dette jackpot. Her serveres hjemmelaget burger grillet på kullgrill, og nykvernet burgerkjøtt sørger for at du alltid får freshe burgere. Er du på utkikk etter en enkel cheeseburger, eller en spennende burger med utradisjonelt tilbehør? På SHB er utvalget stort og prisene ok+. Avslappet og hyggelig atmosfære.

SuperHero Burger på Facebook.

Du vil kanskje også like