Røros er full av aktiviteter og opplevelser knyttet til naturen, og om vinteren er det ekstra fint. Her får du fem tips om ting du må oppleve på Røros.

Sentrum av Røros er lite og intimt, og består nesten utelukkende av små, gamle trehus og smale gater. Stemningen er eventyraktig året rundt, men når Bergstaden pyntes med hvit snø, blir det ekstra stemningsfullt og koselig.

Kanefart – hest og slede i Røros sentrum

Røros sentrum er idyllisk i seg selv, men sitter du i en hesteslede med fakler og store skinnfeller, mens hesten trekker dere rolig rundt mellom trehusbebyggelsen, får idyllen en ny dimensjon.

Reinkjøring med Rørosrein

Rørosrein ligger i Røros sentrum, og har et eget jorde hvor du kan kjøre rein og slede. Etter noen runder er det godt å ta turen inn i gamma, som er bygget etter samisk tradisjon, for ei varm og trivelig stund rundt matbordet.

Hundekjøring

Hundekjøring er en fartsfylt opplevelse, og enten du sitter i sleden eller står bak den, kommer du tett på naturen. Den tydelige iveren hos hundene når de merker at det snart er klart for tur, er i seg selv en opplevelse.

Skitur med start og mål i sentrum

Røros er omkranset av natur på alle kanter, og om vinteren er det lett å komme seg ut i en skiløype uten å forflytte seg mer enn noen hundre meter. Når skituren er over kan du skli ned til sentrum for en kopp kakao og en matbit på et av de mange koselige spisestedene i sentrum av Bergstaden. Se oppdatert informasjon om skiløyper på Røros, fra Røros Løypeforening.

På alpinski i flotte bakker

Med sitt kalde og snørike klima kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter.

Ta med brett og ski, og besøk alpinanleggene  i Ålen eller på Hummelfjell. Ålen kan skilte med Norges tredje lengste skiheis og en helt ny og moderne terrengpark. På Hummelfjell i Os finner du også et flott skianlegg.

Overnatting på Røros

Du vil kanskje også like