Er du på jakt etter et overnattingssted utenom det vanlige, har Trøndelag flere unike overnattingssteder å by på. Her kan du overnatte i alt fra ei koselig hytte i en tretopp til et fyr med hav på alle kanter.

Spettespiret på Letnes gård, Inderøy

På Inderøy finner du tretopphytta Spettespiret. Hytta er bygget på påler høyt oppe blant grantre-kronene. Bak store vinduer har du perfekt utsikt til både stjernehimmelen og fjorden. Alt ligger til rette for at du skal koble av og kun nyte naturen og selskapet.

Hytta er utstyrt med et lite men funksjonelt kjøkken, og like nedenfor hytta er det i tillegg bygget en flott grillplass som gjestene er velkommen til å bruke. For overnatting er det plass til seks personer.

Fiskeværet Halten, ytterst i havgapet

Helt ytterst i Froan, i ei lang rekke med fiskevær og små øysamfunn ligger det nedlagte fiskeværet Halten. Her er det ikke nødvendigvis selve overnattingen som er det spektakulære, men omgivelsene og utsikten du ser hver morgen når du våkner.

Hovedøya er fullstendig bilfri, og består av en rekke bittesmå trehus som ligger langs en sti. Du går fra ende til ende på under fem minutter, så det er ikke store forholdene der ute, men det er også en del av sjarmen.

Overnattingen er riktig nok veldig bra, du sover i den gamle Fiskarheimen i gode senger. På Fiskarheimen kan du også bestille full pensjon og delta på hyggelige fellesmåltider tre ganger per dag.

En tur opp i det gamle fyret anbefales for å få full oversikt over det lille øyværet, men ellers kommer du langt med ei fiskestang, et fotoapparat og åpne sanser. Det kan tidvis være sterke vindkast her, så husk å bruke redningsvest også når du fisker fra land.

Ulvesnork i Namsskogan Familiepark

Langs E6 i Nord-Trøndelag, kun fem mil sør for grensa til Nordland, ligger Namsskogan Familiepark, hvor du kan ha en overnatting noe utenom det vanlige. Parken har en rekke dyr, fra lama og hjort til fjellrev og elg, i tillegg til de fire store norske rovdyrene bjørn, gaupe, jerv og ulv. Det er det sistnevnte dyret som er ditt nærmeste selskap hvis du velger å overnatte i familieparken. Like utenfor ulveinnhengningen er det nemlig satt opp gammer hvor du kan sove, og både når du sovner og når du våkner har du ulvene som nærmeste nabo. Kanskje våkner du av et ulvehyl fra like utenfor gamma, og kanskje, men bare kanskje, holdes du våken utover natten på grunn av ulvesnork..

Parken har for øvrig også en rekke aktiviteter, som zipline, klatretårn og kræsjbåter, så her er det noe å holde på med for hele familien, i både en og to dager.

Overnatt i et fyr på Trøndelagskysten

Flere steder langs den mangfoldige trøndelagskysten kan du overnatte i et fyr. Her får du garantert en eksotisk opplevelse, som heller ikke mange trøndere har prøvd, enda.

Mange av fyrene ligger spektakulært til, som Kjeungskjær fyrstasjon utenfor Ørland, som er bygget på en holme ikke stort større enn fyret, og Sula fyr, som ligger på Sulas høyeste punkt, med utsikt utover hele det idylliske fiskeværet.

Når du overnatter i et fyr har du all verdens muligheter til å roe ned og koble av fra hverdagen. Er du av typen som liker å høre bølgeskvulp og kjenne vinden mot ansiktet, mens tankene farer forbi, har du her den perfekte ferieformen.

Andre fyr hvor du kan overnatte er Grinna fyr på Namdalskysten, Villa fyr i Flatanger, Buholmråsa fyr i Osen, Asenvågsøya fyr i Bjugn på Fosenhalvøya, Terningen fyr på Hitra og Vingleia fyr på Frøya.

SUB-lugarer på Stokkøya Sjøsenter i Åfjord

Helt ytterst i Åfjord på Fosenhalvøya, med Haltenbanken som neste stopp hvis du reiser vestover, ligger Stokkøya Sjøsenter. Sjøsenteret med sin Strandbar har i løpet av de siste årene blitt et av de aller mest populære stedene å besøke i Trøndelag. Kombinasjonen av Trøndelags fineste strand, Strandbaren med sine lokale retter av høy klasse og den de arkitektonisk spennende utformede overnattingsenhetene som ligger under bakken, gjør at Stokkøya Sjøsenter til noe helt unikt.

Overnattingen foregår i SUB-enheter (Sov Under Bakken) som er gravd inn i en jordvoll slik at du kan stå midt oppå rekken av lugarer uten å vite hva du har under deg. Lugarene er utformet i betong og andre grove materialer, og har fått flere priser for sin spennende og minimalistiske utforming.

Stå opp til Norges beste frokost

Scandic Nidelven i Trondheim har ni år på rad blitt kåret til å ha Norges beste hotellfrokost, og har du først prøvd den ser du garantert ingen grunn til å tvile på avgjørelsen. Ingen av dem.

Foruten å ha en idyllisk beliggenhet ved (på) Nidelven og like ved Solsiden, «Trondheims Aker Brygge», byr altså Scandic på en frokost som du sjelden eller aldri vil finne maken til.

Her er det både varme og kalde retter, alt du kan komme på av pålegg innen både kjøtt og sjømat, omelettkokker og osteeksperter som sørger for at du får akkurat det du har lyst på, og en søtvareavdeling som ville vært enhver 60-årsdag verdig.

Et godt råd er å gå en kjapp rundt gjennom hele matområdet når du ankommer frokostsalen, så du kan gjøre deg opp en formening om hva du har lyst på. Øynene kan nemlig få lyst til å gå både fire og fem turer for å forsyne deg, men på et eller annet tidspunkt sier dessverre magen stopp, og da gjelder det å ha fått smakt på de aller beste av de mange godbitene.

Du vil kanskje også like