Tilbringer du påska i Trøndelag har du mange aktiviteter å velge i, både i byen, på fjellet og ved sjøen. Her får du noen tips om hva du kan oppleve i påska.

Her får du forslag til ting å gjøre i påska i Trøndelag. På lista finner du tips om alt fra påske i byen og ute ved kysten, til tradisjonell påske på fjellet.

Hitra, Frøya og Fosen

Når påsken kommer våkner øyriket opp, og det er mye som skjer gjennom hele påska.

Handelsstedet Hopsjø på Hitra har åpent i påska, med både påskedans og påskefest.

På Stokkøya i Åfjord har Stokkøya Sjøsenter påskejazz i Strandbaren 3 dager på rad, 9. – 11. april.

Røros

Røros er alltid et herlig sted å besøke, og påska er ikke noe unntak. Bare det å vandre rundt i gatene er en helt spesiell opplevelse.

Besøker du i tillegg noen av Rørosmuseets avdelinger, går på oppdagelsesferd i de mange bakgårdene, og spiser lokal mat på en av Røros`mange restauranter, så har du suksessoppskriften klar for påska. Røros Hotell har en omfattende påskemeny med både aktiviteter og matopplevelser for store og små.

Med mange mil løypenett, er det en fin anledning til å spenne på seg skiene og gå opp på vidda. Se mer informasjon om løyper i regionen på skisporet.no. Flere hytter har også påskeåpent med servering.

Grong

Grong er en av de mest populære vinterdestinasjonene i Trøndelag. Grong Skisenter/Bjørgan er en av mulighetene, men Grong har også flotte merkede langrennsløyper i Geitfjellet.

Mye snø både i skibakken og i skiløypene for øvrig, gjør påske i Grong til et sikkert valg.

Vinteråpent i Namsskogan Familiepark

Sammen med dyrepasser kan du bli med på foring av jerv, fjellrev, gaupe, bjørn og ulv. Det vil være skøytebane til fri bruk (avhengig av trygg is), akebakke, isfiske og åpen gavebutikk. Ønsker du å nyte nistepakken rundt bålet er gamma i parken tilgjengelig for dette.

Er du en barsking har de overnatting inne i parken. Her har de 5 gammer til disposisjon rett ved bjørn og jerv. Og har du ikke sovet til ulvehyl før er dette absolutt verdt å prøve..!

Liker du å gå på ski er det milevis med preparerte skiløyper med start fra parken. Her er det flatt og fint, så det er lett for minstemann å ta en skitur også!

Oppdal

Oppdal Skisenter har fått terningkast 6 i flere tester. Mye snø og nedfarter i fire fjell gjør Oppdal til et ideelt sted for den som elsker å stå på ski. Sverger du til langrenn har du også mye å velge i, både blant oppkjørte løyper og fint turterreng for øvrig.

Oppdal har også mye å by på for den som ønsker å feire påska uten ski på beina.

Røyrvik og Børgefjell

Røyrvik er gjerne utgangspunktet for naturopplevelser i Børgefjell nasjonalpark.
Også i Røyrvik er det mye du kan oppleve, for eksempel alpint i familievennlige Børgefjellsenteret eller de mange flotte skiløypene som starter der.

Trondheim

Bypåske i Trondheim kan aldri overvurderes. Er værgudene på trøndersk side kan man nyte uteserveringen på Solsiden, og er de det ikke er det mange trivelige kafeer og restauranter man kan søke tilflukt hos.

I påska kan du oppleve alt fra improteater til påskekonserter. Sjekk TRD Events for fullstendig arrangementskalender.

Innherred

Øyna på Inderøy har åpent 13-18 hver dag, hele påska.

Har du enda ikke besøkt Norges Geografiske Midtpunkt er påska en glimrende anledning til å skrive seg inn i gjesteboka. Det kjøres skispor fra Krokbekken Øst for Lustadvatnet og inn til Midtpunktet (9 km. i lett terreng). Overnatte? Quality Grand Hotell på Steinkjer har påskeåpent.

Tydal og Sylan

I påska invaderes Tydal av både hyttefolk og dagsturister, som tar for seg av både påskestemning, natur og sosiale tilstelninger. Patrusli Gård har et mangfoldig program hele påska, som passer både for store og små. Du kan oppleve ridning, aking, kiting, isfiske, isfiskekonkurranse på Stugusjøen, skiturer, turrennet «Stugudal rundt»,  alpint i Tydal Skisenter (5 km herfra), utendørs massasjebad, årestue, scootercross i Stuguvollmoen m.m.

Har du tenkt deg på ski har sylan.no oversikt over løyper og turistforeningshytter i Sylan og Skarvan Roltdalen nasjonalpark.

Meråker

I bakkene til Meråker Alpinsenter i Fagerlia kan du utfolde deg innen alpint, snowboard og telemark, eller i funparken. Fagerlia er også tilknyttet et flere mil langt turløypenett. Norway Husky Adventure kan ta deg med på hundekjøring, og har tilrettelagte familieturer. Overnatte kan du for eksempel gjøre på Teveltunet Fjellstue.

Nasjonalparkområdene i Trøndelag

I Trøndelag finner du hele sju nasjonalparker og flere landskapsvernområder. Disse områdene byr på noe av den flotteste naturen Norge har å vise fram, også i påska.

Du vil kanskje også like