I Rypetoppen klatrepark kan du kose deg i høythengende løyper i forskjellige vanskelighetsgrader hele dagen. Klatreparken ligger i Teveldalen i Meråker.

Klatrepark for familier

Mange familier har allerede oppdaget Trøndelags nye klatrepark, men det er fortsatt plass til flere. Den nye storsatsingen har noe for hele familien.

Du kommer gratis inn i klatreparken, men betaler dagspass for å klatre i de mange spennende løypene i trærne. Her er det lagt til rette for en naturopplevelse med en god porsjon mosjon og mye artig.

Det finnes flere sitteplasser og griller inne i klatreparken, slik at du enten kan kjøpe grillmat i kiosken, eller ta med medbragt. Men har du i det hele tatt tid til en pause når det er så mye spennende du må komme deg gjennom?

Åpningstider Rypetoppen 2017

  • 6. mai – 25. juni. Åpent hver helg fra 10.00-17.30
  • 26. juni – 11. august. Åpent hver dag fra 10.00-17.30
  • 12. august – 8. oktober. Åpent hver helg fra 10.00-17.30
  • 9. oktober – 15. oktober. Åpnet hver dag fra 10.00-17.30

Oppdaterte priser for rypetoppen finner du her.

Klatreparken Rypetoppen Adventurepark i Meråker, Trøndelag, Foto: Lene-Mari Prøven

Klatreløyper med ulik vanskelighetsgrad

Klatreparken Rypetoppen koder løyper etter farger, slik som i alpinbakkene. Gul er lettest og lavest, grønn er lett og 2-4 meter over bakken, blå er litt mer utfordrende og 4-12 meter over bakken, rød er utfordrende og 4-40 meter over bakken, og svart er de mest krevende løypene, som slynger seg 5-12 meter over bakken. Når du først har betalt deg inn med dagspass, kan du klatre så lenge, og så mye du vil innenfor åpningstiden.

Beskrivelse av løypene i Rypetoppen klatrepark

1: Hakkespetten (gul): Løype for de aller minste, 1 meter over bakken og nærmere 115 meter lang med 11 hinder (Kan barna gå, så kan de klatre her)

2: Skjæra (grønn): 2 meter over bakken, du må være over 110 cm. for å klatre her. Lengden på løypa er nesten 180 meter, antall hinder er 19.

3: Kråka (grønn): 3 meter over bakken, høydekrav er 110 cm. Lengden er nesten 170 meter, og antall hinder er 14.

4: Nøtteskrika (blå): 5-12 meter over bakken, høydekrav er 110 cm. Lengden er 150 meter, og antall hinder er 11.

5: Granskrika (blå): 5-12 meter over bakken, høydekrav er 110cm. Løypa er over 150 meter lang med mange spennende hinder.

6: Tiur’n (svart): 5-12 meter over bakken, høydekravet her er 140 cm. Dette er klatreparkens mest krevende løype, og det anbefales at du trener deg på de litt lavere før du kommer hit. Lengden på løypa er 122 meter, og antall hinder er 9.

7: Orrhanen (rød): 5-12 meter over bakken, høydekravet er 140 cm. Lengden på løypa er 140 meter, og antall hinder er 8.

8: Ørnen (grønn): Zip-linerunde med høydekrav 140 cm.

9: Fossekallen (rød): Løype ved fossen Brudesløret, der du kan sveve 40m over vannskorpa, speide utover Brudeløret, og kjenne vannspruten fra fossen. Dette er Rypetoppens mest spektakulære løype.

Les mer om Rypetoppen klatrepark:

Klatreparken Rypetoppen Adventurepark i Meråker, Trøndelag, Foto: Lene-Mari Prøven
Klatreparken Rypetoppen Adventurepark i Meråker, Trøndelag, Foto: Lene-Mari Prøven

Sikkerhet har stort fokus i klatreparken

Det viktigste i Rypetoppen Adventurepark er god sikkerhet. Før du kan begynne med klatringen, må du gjennomgå nødvendig opplæring i klatreløype og få gjennomgang av sikkerhetsutstyret. Så kan du ta fatt på de ordentlige løypene.

Løypene har en unik sikkerhetstrinse som det ikke er mulig å koble seg ut av før du er nede på bakken. Alle løyper er bygd på en måte som ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Det er pålagt å fylle ut egenerklæringsskjema. Skriv gjerne ut og fyll ut i forkant slik at du sparer tid når du kommer til parken. Skjema finner du ved å klikke her.

Praktisk informasjon

Rypetoppen klatrepark ligger i Meråker, like ved grensa til Sverige og Storlien, cirka 75 kilometer fra Trondheim lufthavn Værnes, 100 kilometer fra Trondheim og 60 kilometer fra Åre.

Klatreparken har kioskutsalg med blant annet baguetter og det du trenger for å grille. Det er mulig å grille på flere av parkens griller. Du kan ha med eget kull, eller kjøpe det i kiosken. Det er ikke lov å bruke engangsgrill.

Teveltunet Fjellstue ligger i gangavstand fra parken. De har servering både innendørs og i Villmarksleiren. Det finnes toaletter med stellebord. Teveltunet tilbyr også overnatting i rom og hytter.

Du vil også kanskje like