Verdensarven Røros kledd i snø er den perfekte rammen for en romantisk weekend. Les våre tips om spisesteder, overnatting og andre opplevelser på Røros.

Romantisk på Røros

Få steder i Trøndelag har så mye særpreg som Røros. De små husene, smale gatene og mange koselige spisestedene, sammen med aktiviteter som kanefart, spa og shopping, gir deg alt du trenger for en romantisk weekend.

Kanefart – del varmen under skinnfellen

Kanefart kan være en veldig romantisk opplevelse. Når det er kveldsmørke og kaldt i lufta er det ekstra deilig å krype inn under skinnfellen sammen, mens hesten trekker dere gjennom de snødekte Rørosgatene.

Hundekjøring – med kjæresten i sleden

Hundekjøring er vanvittig gøy! Hvis dere vil, kan dere være med på alt fra å sele på de ivrige hundene til å prøve å styre hundespannet mens din kjære sitter i sleden.

Sparktur – side om side gjennom Røros` gater

Lei dere en spark hver og dra på oppdagelsesferd i Røros sentrum. Ta en tur til en av Rørosmuseets avdelinger, stopp for en kopp varm drikke hos Frøyas Hus, kjøp med dere noen lokale godbiter fra Røros Delikatesser og avslutt med en uhøytidelig førstemann tilbake til hotellet? Sparkene er også smarte å sette handleposene på, for den som måtte gå i fella og prøve shopping på Røros

Skitur – Kvikk Lunsj og appelsin rundt neste sving?

Like utenfor sentrum av Røros ligger et stort antall turskiløyper. Med solskinn kakao, Kvikk Lunsj og appelsin i sekken, kan en skitur være den perfekte oppladningen til en romantisk middag senere på kvelden.

Matopplevelser på Røros

Mat er viktig på Røros. Her finner du kortreiste delikatesser av både vått og tørt; øl, kjøtt, grønnsaker og fisk kommer fra nærmiljøet og serveres på lekreste vis.

Anbefalt overnatting på Røros

Du vil kanskje også like