Olavsfestdagene, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen arrangeres i Trondheim i månedsskiftet juli/august, og byr på førsteklasses kultur- og matopplevelser.

Olavsfestdagene i Trondheim, 28. juli – 5. august

Olavsfestdagene er Norges største kirke- og kulturfestival. Mye handler om, og foregår i og rundt Nidarosdomen. Men hele byen tas i bruk, og skaper en folkefest og en stemning få andre festivalbyer kan by på.

Programmet er alltid imponerende, med konserter, foredrag, markeder og andre tilstelninger.

Historisk marked på Olavsfestdagene

Markedet foregår i området i og rundt Erkebispegården ved Nidarosdomen. I salgsbodene demonstreres ulike typer håndverk, og du kan prøve ut ulike teknikker selv og kjøpe med deg varer hjem. Du finner aktiviteter for hele familien.

Trondheim_Nidarosdomen under Olavsfestdagene_Foto: Olavsfestdagene

Program og billetter

Se oppdatert program for Olavsfestdagene 2017. Billetter legges ut på Ticketmaster.no når nye artister og programposter lanseres.

Trøndersk Matfestival i Trondheim, 3. – 5. august

Norges største festival for lokal mat samler over 150.000 matentusiaster og over 120 utstillere til ei festhelg i lokalmatens navn. I år går festivalen av stabelen 3. – 5. august, samtidig med siste del av Olavsfestdagene.

Du kan handle lokal mat direkte fra produsentene, og delta på alt fra kurs i matlaging til underholdningsinnslag med mat i sentrum.

Se mer på Trøndersk Matfestivals nettsider.

Bryggerifestivalen. Foto: Oi! Trøndersk mat og drikke

Bryggerifestivalen i Trondheim, 3.- 5. august

En festival for spesialøl og håndbrygget øl som arrangeres samtidig med Trøndersk Matfestival.

Fra Trøndelag deltar flere kjente håndverksbryggerier, og i tillegg deltar nasjonale spesialølprodusenter som Ægir, Nøgne Ø og Håndbryggeriet. Her kan du smake på et uhorvelig antall ølsorter – og lære om øl og mat.

NM i øl og mat for hjemmebryggere arrangeres også under Bryggerifestivalen i Trondheim.

Koblingen til lokale råvarer og lokal mat er sterk, og det utvikles retter og menyer som er tilpasset mange av de spennende øltypene.

Du vil kanskje også like