Olavsfestdagene, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen arrangeres i Trondheim i månedsskiftet juli/august, og byr på førsteklasses kultur- og matopplevelser.

Olavsfestdagene i Trondheim, 28. juli – 5. august

Olavsfestdagene er Norges største kirke- og kulturfestival. Mye handler om, og foregår i og rundt Nidarosdomen. Men hele byen tas i bruk, og skaper en folkefest og en stemning få andre festivalbyer kan by på.

Programmet er alltid imponerende, med konserter, foredrag, markeder og andre tilstelninger.

Historisk marked på Olavsfestdagene

Markedet foregår i området i og rundt Erkebispegården ved Nidarosdomen. I salgsbodene demonstreres ulike typer håndverk, og du kan prøve ut ulike teknikker selv og kjøpe med deg varer hjem. Du finner aktiviteter for hele familien.

Trondheim_Nidarosdomen under Olavsfestdagene_Foto: Olavsfestdagene

Program og billetter

Se oppdatert program for Olavsfestdagene 2017. Billetter legges ut på Ticketmaster.no når nye artister og programposter lanseres.

Trøndersk Matfestival i Trondheim, 3. – 5. august

Trøndersk Matfestival er Norges største lokalmatfestival og arrangeres i Trondheim 3.-5. august 2017.

150 utstillere kommer, fra både Trøndelag og omlandet rundt. Her finnes alt fra hav til høgfjell, det beste av lokalmat og matspesialiteter fra regionen i tillegg til gjester. Over 20 gratis barneaktiviteter, samt kurs og sceneaktiviteter.

Se mer på Trøndersk Matfestivals nettsider.

Bryggerifestivalen. Foto: Oi! Trøndersk mat og drikke

Bryggerifestivalen i Trondheim, 3.- 5. august

En festival for spesialøl og håndbrygget øl som arrangeres samtidig med Trøndersk Matfestival.

Koblingen mellom øl og mat står sterkt, og 20 bryggerier kommer med sine beste brygg. Trøndelag er en meget sterk region på dette feltet, med både mange små og sterke mikrobryggerier.

Fra Trøndelag deltar flere kjente håndverksbryggerier, og i tillegg deltar nasjonale spesialølprodusenter. Her kan du smake på et uhorvelig antall ølsorter – og lære om øl og mat.

NM i øl og mat for hjemmebryggere arrangeres også under Bryggerifestivalen i Trondheim.

Du vil kanskje også like