Mange av de beste opplevelsene befinner seg på øyene og «øyhopping» har blitt populært blant syklistene. Kystriksveien fra Steinkjer til Bodø er av mange kalt verdens vakreste turistveg. Turen byr på flotte opplevelser både for den som kjører egen bil og kanskje ikke minst deg som velger å ta sykkelen fatt.

Opplevelser

Naturopplevelsene og attraksjonene er mange. Besøk gamle fiskevær som Sør-Gjæslingan, som er Norges største fiskevær sør for Lofoten. Se midtnattsola fra Dønnesfjellet eller gå til topps på Hestmannen. Sagaøya Leka stiger opp av havet med sine karakteristiske gulrøde serpentinfjell – kåret til Norges geologiske nasjonalmonument.

Er du av den aktive sorten er det nok av turforslag langs Kystriksveien, kanskje vil du gå en tur å finne Norges geografiske midtpunkt i Ogndal eller en tur på Norges nest største isbre, Svartisen, en tur til Saltstraumen, fjellkjeden De syv søstre eller det kjente fjellet Torghatten? Besøk også Kystmuseet Norveg i Rørvik og opplevelsessenteret Rock City i Namsos. Mulighetene er mange, du finner noe for en hver smak langs Kystriksveien.

Turister som har kjørt Kystriksveien kommer ofte tilbake. Da vil ofte et øy-besøk eller to stå på reiseplanen. For eksempel kan man besøke Lovund for å se lundefuglen eller Vega som står på UNESCOS verdensarvliste. Øyene er mange og forskjellige.

Gode matopplevelser hører med til ferien, langs kystriksveien finner du flere spisesteder som kan by på det lille ekstra – alt fra utsøkte gourmetmåltider til lokal hverdagsmat.

Praktisk informasjon

Kystriksveien kan kjøres på én dag, men for hver dag ekstra byr veien på nye og spennende opplevelser og er man på ferie bør man bruke en uke. I gjennomsnitt bruker turister ca. 3-4 dager på turen. Har du planer om å sykle hele Kystriksveien bør du sette av minst 10-12 dager.  Det anbefales å sette av litt tid til å kunne besøke noen av de mange øyene utenfor veien.

Langs selve Fv17 er det seks ferjer. Velger man å kjøre Rv769 mellom Namsos og Rørvik blir det totalt syv ferjer. I tillegg kommer ferjene ut til øyene. Ferjene langs kystriksveien gir deg muligheten til å koble av fra bilkjøring, og i stedet kjenne lukten av sjø i nesen, og skue utover landskapet. Noen ferjeturer varer i 10 minutter, andre en times tid.

Les mer om aktiviteter, severdigheter og overnatting langs Kystriksveien – verdens vakreste reiserute, på www.kystriksveien.no

BestillFinn og bestill overnatting langs Kystriksveien

Når du skal reise langs Kystriksveien, har du hele tiden et bredt spekter av overnattingssteder å velge blant. Her finner du alt fra hoteller, vandrerhjem og Bed & Breakfast til campingplasser, hytter og leiligheter.

Følg Kystriksveien på Facebook