KystNorge på sør-kysten av Trøndelag, med øyene Hitra og Frøya og halvøya Fosen, byr på aktiviteter som havfiske, matopplevelser og sjarmerende overnatting.

Gode naturopplevelser, små lokalsamfunn, by og tettsteder, lokalprodusert mat, bondeferie, tilrettelagte sykkelstier, havrafting, fjellklatring, dykking, brettseiling og fyrferie er bare noe av det du kan oppleve her.

Opplevelser for sansene

Ute i øyriket Hitra og Frøya kan du bli med på skjærgårdscruise, havnerundturer og fisketur på fjorden. På havsafari kan du se sel, nise, oter, skarv og havørn. Froan naturreservat har et unikt fugleliv og på Hitra finner du en av Europas tetteste konsentrasjoner av hjort. Øyhopping er også en populær aktivitet hvor du får sett mye flott kystnatur. I regionen KystNorge kan du smake grotteost, villsau, hjort, kamskjell, laks, krabbe og mye mer. Lyd, lukt og smak fra hav og fjell gir gavmildt til deg som ønsker å motta og oppleve.

Storfangst på kroken

Et fiske-eldorado venter både på deg som liker kraftfullt havfiske og deg som foretrekker innlandsfiske. På havet kan du få alt fra torsk, sei og hyse, til brosme, lyr og makrell. I innlandet venter ørret og røye. Flere kjentmenn tilbyr seg å bli med deg på sjøen for å vise deg de beste fiskeplassene. Vannene og elvene i innlandet har en stor og god fiskebestand. Fosen har flere lakseførende elver.

Mulighetene for kystfiske fra svaberg og småbåt er også mange, og langs hele kysten kan du leie båt og fiskeutstyr og bo i sjarmerende rorbuer. Du kan også bli med lokale fiskeguider ut på det åpne havet.

Dykking på Mausund, Frøya. Foto: Jarle Hagen

Under vann

Kanskje ønsker du å oppdage verden under sjøoverflata? Det fins flere dykkerklubber som legger til rette for turer, og flere tilbyr kjentmann som kan bli med deg ned i dypet. Dykkeforholdene er gode, med klart vann, rikt dyre- og planteliv og flere spennende vrak og grunner. Er du ivrig under vann? På Hitra og Frøya finner du optimale forhold for alle typer dykking.

Spennende omvei

Fosenhalvøya ligger på nordvestsiden av Trondheimsfjorden og er et spennende alternativ til den tradisjonelle E6-ruta gjennom Trøndelag, en forlengelse av Kystriksveien. Fosen kan fremvise noen av de eldste sporene etter mennesker i Norge, over 11 000 år gamle. Noen av landets eldste bosettinger og landets største samling av gravhauger og bautasteiner finnes i denne regionen.

Bryggerekka i Råkvåg er et unikt kulturminne fra ”silde-eventyret”. Den spesielle bryggerekka har utstillinger, museum, uteteater, restauranter og yrende folkeliv. I tillegg fins en rekke museumsanlegg på Fosenhalvøya som formidler lokal historie. Her finner du også flere fuglereservater, bl.a. Grandefjæra naturreservat og Ramsarområde (internasjonalt fredet), en svært viktig rasteplass for vannfugler på trekk langs norskekysten, tilrettelagt for fugleobservasjon.

Finn og bestill overnatting på kysten av Sør-Trøndelag

Når du skal besøke kysten av Sør-Trøndelag, har du et bredt utvalg av overnattingssteder å velge blant. Overnatting kan du bestille her. Du finner alt fra hoteller og gjestegårder til hytter og rorbuer.

Les mer om KystNorge