Nidarosdomen ble bygget over Olav den Helliges grav tidlig på 1000-tallet og er byens mest populære attraksjon. Ved Nidarosdomen ligger Erkebispegården som var erkebiskopens sete fra 1100-tallet og fram til reformasjonen. Her finner man bl.a. et arkeologisk museum og Norges kronjuveler.

I 2010 fikk pilegrimsveiene mot Nidaros, under navnet St. Olavsveiene, status som Europeisk kulturvei – Cultural Route of the Council of Europe, på lik linje med det kjente pilegrimsmålet Santiago de Compostela i Spania.

Mangfoldige natur- og kulturopplevelser hele året

Festivaler

Hvert år arrangeres Norges største kirke- og kulturfestival – «Olavsfestdagene» i Trondheim. På programmet står blant annet utstillinger, teater og en mengde konserter, med verdensstjerner, nasjonale og lokale aktører på programmet. I tillegg arrangeres blant annet lokalmatfestival, jazzfestival, bluesfestival og kammermusikkfestival.

I Skaun har litteraturfestivalen «Kristin på Husaby» vokst til å bli en fullverdig kulturfestival. På programmet står blant annet kirkekonserter, historisk marked, foredrag, barneforestillinger, pilegrimsgudstjeneste og kunstutstilling.

Gruvedriften på Løkken Verk i Meldal er lagt ned for lenge siden, men gir fortsatt gevinster for lokalbefolkningen. Langt inne i fjellet ligger Fagerlisalen, som er arena for spektakulære konsertopplevelser og andre arrangementer.

Museer

Ringve Museum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter og Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum, et av landets største friluftsmuseum, ligger begge i Trondheim. Rockheim, Trondheims nyeste severdighet, er Norges nasjonale opplevelsessenter for pop og rock og NTNU Vitenskapsmuseet i Trondheim ble kåret til årets museum i 2010 og er virkelig verdt et besøk.

Orkla Industrimuseum sør for Trondheim forteller mer om det gamle industrisamfunnet i regionen. Norges første elektriske jernbane, Thamshavnsbanen, er i dag en stolt og fremdeles aktiv del av industrihistorien. Turen i de originale vognene fra 1908 går fra Løkken Verk til Baardshaug Herregård.

Fiske og vandring

Elva Orkla er en av Europas aller beste elver for laksefiske, og regionen er utgangspunkt for mange andre typer naturopplevelser. Meldal er en viktig innfallsport til Trollheimen, og Trollhetta og Resfjellet er også godt tilgjengelig herfra.

Opplevelser for Barn

Barna har også mange ting å finne på i Trondheimsregionen. Vitensenteret er et populærvitenskapelig opplevelsessenter i Trondheim som passer for hele familien. Pirbadet er byens største barne- og familieattraksjon, et stort innendørs badeanlegg, der det er sommer hele året.

BestillFinn og bestill overnatting i Trondheimsregionen

Når du trenger overnatting i Trondheim og Trondheimsregionen, har du et stort utvalg av hoteller og andre overnattingssteder å velge blant. Her finner du blant annet store kongresshoteller og mindre sentrumshoteller med selvhushold.

Relevante lenker

Les mer om hva du kan oppleve i Trondheim og Trondheimsregionen, på Visit Trondheim sine hjemmesider.

Følg Visit Trondheim på Facebook.

Her kan du lese om hvordan du kan reise til Trondheim.