I marka rundt Trondheim ligger det flere hytter som tilbyr servering. Hyttene er fine som turmål i seg selv, eller som stoppested på veien mot andre turmål.

Skistua

Skistua har vært åpen helt siden 1896, og er for mange en viktig del av friluftslivet i Trondheim. Både sommer og vinter er hytta et populært utfartsmål for byens befolkning. Skistua er nylig renovert, og framstår som svært moderne. Du kommer deg enkelt til Skistua med buss nummer 10.

Estenstadhytta

Estenstadhytta i Estenstadmarka har vært i drift siden 1958. Hytta har cirka 170 sitteplasser inne, og 100 ute. Åpningstidene varierer med sesong, se estenstadhytta.no.

For å komme deg til Estenstadhytta kan du ta buss nummer 5 eller 9 til Lohove , og følge merkede stier derfra.

Elgsethytta

Elgsethytta er en turisthytte og serveringssted i Bymarka i Trondheim, nærmere bestemt i Bynesmarka. Elgsethytta er åpen alle dager unntatt mandag. Onsdager serveres det rømmegrøt og spekemat. Det går vei (stengt for trafikk) inn til Elgsethytta, så hytta er godt tilgjengelig for barnefamilier med barnevogn.

Fra Elgsethytta er det også en rask tur til Storheia, Bymarkas høyeste topp, flott utsikt mot Trondheimsfjorden.

Grønlia

Grønlia ligger i Bymarka i Trondheim og er et populært utfartssted for friluftsentusiaster. Her får du kjøpt frokost, bakst, vafler og kaffe. To dager i uka får du servert middag. Hytta leies også ut til selskap og lignende. Stedet har vært i bruk siden 1794.

Rønningen

Rønningen ligger i Leinstrandmarka og er et populært turmål, både sommer og vinter. Hit kan du gå på ski, til fots på vinterbrøytet vei, eller følge tilrettelagte stier om sommeren. Åpen onsdag, torsdag, lørdag og søndag.

Lavollen

Lavollen er en liten gård i Bymarka, som tilbyr servering i sommerhalvåret. Gården ligger ved Gamle Bynesveg, ikke langt fra Baklidammen. Parkeringsplasser finner du ved selve Lavollen, og ved Baklidammen.

Ønsker du å handle kaffe og lignende, så ta med kontanter, da Lavollen ikke har kortterminal.

Sparebankhytta i Granåsen

Er du ute på tur i Granåsen, er Sparebank 1-hytta et flott sted å legge inn en pause. Hytta er åpen onsdag, torsdag, lørdag og søndag fra kl. 1130-1500 (1600 søndager). Her selges kaffe, te, brus, vafler og lignende. Hytta kan også leies til sosiale tilstelninger, og har plass til cirka 45 personer.

Damhaugen, Trolla

Damhaugen ligger ved Holstdammen i Bymarka – ca 1 km fra Trolla, og 1 km fra Tømmerdalstorvet. Du kommer til Damhaugen enten ved å gå fra parkeringsplassen ved barnehagen på toppen av Trollahaugen (hit kan du ta buss nummer 11), fra vanntårnet i Trolla eller fra parkeringsplassen i Tømmerdalen. Hytta er åpen og har servering fra nyttår til påske.

Tjønnstuggu

Gå fra Jonsvatnet og over mot Solemstjønna for å komme til Tjønnstuggu. Her får man nydelige hjemmebakte kaker og vafler. Hytta er åpen kl. 11-15 om høsten frem til jul og ut mars. Man kan også kjøre helt opp, og parkere på parkeringsplassen ved Tjønnstuggu.

Du vil kanskje også like