Livet langs Den Gyldne Omvei

Det sies at en reise langs Den Gyldne Omvei på halvøya Inderøy, som ligger på Innherred, kan ta alt fra 20 minutter til et helt liv. Hvilken kategori dere havner i er ennå uvisst. Opplevelsene man får her gir i hvert fall garantert lyst til å vende tilbake.

Inderøy er et sted man roer ned. Finn et sted å overnatte, og bruk det som base for små utflukter til det Inderøy har å by på.

Landskapet på Inderøy er flott å sykle i, så har dere mulighet til å ha med sykkel er det å anbefale. Veiene på Inderøy går gjennom flott kulturlandskap, og hele tiden dukker det opp nye ting å se, fra gamle kirker til store, flotte gårder, eller bare utsikten mot Trondheimsfjorden i seg selv.

Straumen sentrum er lite og intimt, med mange små trehus og smale gater. Her finner dere matbutikk, gallerier og små butikker, og også spisested.

Hvis været er fint anbefaler vi å ta turen til badeplassen Sundsand, like utenfor Straumen sentrum. Her er det både store gressletter og flere baner hvor dere kan spille strandvolleyball.

Gyllent og lokalt på Inderøy

Langs Den Gyldne Omvei ligger flere gårder hvor det produseres lokale matprodukter, som selges i koselige gårdsbutikker. Her ligger også flere gode spisesteder som serverer lokal mat, og overnattingssteder innen alt fra B&B til hotell med god standard.

Noen utvalgte steder:

  • Gangstad Gårdsysteri – yster sin egen ost og lager fantastisk is
  • Gulburet – gårdsbutikk med mat fra hele Trøndelag, kafe, vevstue med brukskunst, galleri
  • Øyna – spisested på «taket» av Inderøy, lokal mat, lokaler med særpreg, Trøndelags vakreste utsikt
  • Husfrua – sjarmerende overnatting i gammel trønderlån, matservering

Overnatting på Den Gyldne Omvei

Det finnes flere overnattingssteder å velge blant når dere skal til Inderøy. Både Husfrua og Strømnes har hjemmekoselig overnatting sentralt på Inderøy. Jægtvolden Fjordhotell er et større hotell som ligger nede ved fjorden. For en litt mer spesiell overnatting anbefaler vi å ta inn på Spettespiret på Letnes Gård, hvor dere får sove i ei trehytte oppe blant trekronene.

En kort kjøretur fra Den Gyldne Omvei ligger også Koa Camping, en flott campingplass som er et godt alternativ til overnatting på hotell.

Les mer om hva dere kan oppleve i Innherredsregionen.

Les om hvordan dere kan reise til Innherred.

Se film om høydepunkter fra Den Gyldne Omvei