Det er ikke ofte du kan oppleve tre festivaler på ei og samme helg (4.-6. august), men den første helga i august kan du nettopp det, i Trondheim, og det er ikke hvilke som helst festivaler det er snakk om heller.

Olavsfestdagene i Trondheim

Olavsfestdagene i Trondheim er Norges største kirke- og kulturfestival, og arrangeres hvert år i månedsskiftet juli/august. Årets Olavsfestdager går av stabelen i månedsskiftet juli/august, og byr på konserter med nasjonale og internasjonale stjerner, foredrag, historisk  marked og mye mer.

Trøndersk Matfestival

Barneshow med Flying Culinary Circus på Trøndersk Matfestival i Trondheim, Foto: Oi! Mat og DrikkeTrøndersk Matfestival arrangeres i månedsskiftet juli/august og samler 135 lokale matprodusenter som har med seg sine beste produkter til handelsbodene på og ved torget i Trondheim. Matfestivalen byr på alt fra show og kurs til restauranter hvor du kan kjøpe både mat og drikke laget av trønderske råvarer. I tillegg har festivalen et bredt program for barn og unge, som både får lære om mat og å lage mat.

Fra programmet finner dere blant annet Ølbryggernes middag, kokkelering med råvarer og produkter fra utstillerne, kurs om sunn mat for barn, foredrag og mye, mye mer.

Se program og les mer om Trøndersk Matfestival her.

Bryggerifestivalen – har kommet for å bli

Øl fra Inderøy Gårdsbryggeri, Inderøy, Innherred, Trøndelag, Foto: Oi! Mat og DrikkeBryggerifestivalen i Trondheim, er en festival for spesialøl og håndbrygget øl. Fra Trøndelag kommer flere av de kjente håndverksbryggeriene, og i tillegg deltar nasjonale spesialølprodusenter. Her får du sjansen til å smake på mer enn 60 ølsorter i tillegg til å lære om øl til og i mat.

Koblingen til lokale råvarer og lokal mat vil være sterkt til stede gjennom hele festivalen, og blant annet utvikles det retter og menyer som er tilpasser mange av de spennende øltypene du finner på Bryggerifestivalen.

Festivalopplevelser fra morgen til kveld

Hver dag denne helga (fredag og lørdag) kan du altså spise og drikke godt fra morgen til kveld, og kanskje avsluttes kvelden med en konsertopplevelse i Borggården, like ved vakre Nidarosdomen?

Søndagen anbefaler vi å gjøre noe helt annet enn å nyte festivallivet. Bli med Trondheim Kajakk på en padletur på Nidelven, en annerledes måte å se Trondheim på. Turen tar 2 timer, og du får leie både kajakk og alt nødvendig utstyr.

Alternativt kan du utforske Trondheim fra sykkelsetet, på en av de mange bysyklene som står plassert rundt om i sentrum.

Overnatting i Trondheim

BestillHar du behov for overnatting under ditt besøk i Trondheim, har du hoteller i mange størrelser og kategorier å velge blant, og du kan bestille rom her.

Les mer om hva du kan oppleve i Trondheim.

Les om hvordan du kan reise til Trondheim.