En reise til Indre Namdal og Namdalskysten byr på flott natur, fantastiske fiskemuligheter og spennende historiske innslag.

Dag 1: Grong

Grong er et paradis for friluftsfolket året rundt. Grong skisenter har flotte skibakker, og det øvrige løypeterrenget gjør området til et populært utfartssted på vinteren. Om sommeren er Grong et fantastisk utgangspunkt for vandring, ferskvannsfiske og laksefiske, gjerne kombinert med et besøk i Namsen laksakvarium. Utvid gjerne oppholdet med en dag og ta familien med på en eventyrlig dag i Namsskogan Familiepark.

Dag 2: Grong – Rørvik, 110 km. / 1 time 50 min.

I Rørvik ligger blant annet Kystmuseet Norveg, et spektakulært byggverk med spennende utstillinger. Byen er et perfekt utgangspunkt for utflukter til øylandskapet på Namdalskysten, og svært populært blant dykkere på grunn av det klare vannet. På sommeren er det verneverdige fiskeværet Sør-Gjæslingan særlig å anbefale. Overnatting er tilgjengelig både på Gjæslingan og flere av de andre øyene utafor Rørvik.

Dag 3: Rørvik – Leka, 86 km. / 1 time 35 min.

Turen opp til sagaøya tar halvannen time med bil, men det er også mulig å reise strekningen med båt. Leka er kjent for den spesielle gulrøde steinen man kan finne flere steder på øya, og har også en egen geologiløype. Fisket er som ellers på Namdalskysten fantastisk, og leie av båt og overnatting er godt tilgjengelig.

Du vil kanskje også like