Her får du en rundreise til det beste kysten av Trøndelag har å by på. Hovedingrediensene er fiske, øyhopping, skjærgård og kystkultur.

Dag 1: Frøya/Mausundvær – Hitra, Frøya – Hitra 31 km. / 32 min.

Alternativ 1: Kjør til Dyrøya på nordenden av Frøya, og bli med ferga over til Mausund, Midt-Norges største fiskevær. Været består av fem øyer og er rett og slett et vakkert sted. Parker bilen på kaia og gå en tur rundt, sjansen for å se ørner stor, og atmosfæren blant de gamle trehusene er avslappende.

Alternativ 2: Bruk dagen til å prøve skikkelig havfiske, en stor opplevelse. Du kan leie båt, men mange aktører tilbyr seg å guide deg rundt i skjærgården eller ut på det åpne havet.

På ettermiddagen settes kursen mot Hitra. Her finner du flotte overnattingsmuligheter og gode fiskeplasser både i ferskvann og i havet. Hitterværingene er glad i god mat, og vet både å lage gode råvarer og å servere fantastiske måltider.

Dag 2: Hitra – Åfjord, 205 km. / 3 timer 30 min.

Etter å ha brukt litt av formiddagen til å se deg rundt på Hitra, er det neste målet fergeleiet på Valset i Agdenes. Ferga «MF Ørland» tar deg over til Ørlandets kommunesenter Brekstad, og deretter er det kun en times kjøring til Åfjord. Flere øyer og fastlandsperler trekker turister til kommunen. Enten du har lyst til å oppleve bryggekos og sjømat eller å utnytte de mulighetene som ligger i to av Norges beste lakseelver, har Åfjord mye å by på.

Dag 3: Åfjord – Namsos, 138 km. / 2 timer 15 min.

Veien opp mot Namsos går delvis gjennom vakkert kystlandskap og delvis i variert og flott innlandsnatur. På turen anbefaler vi en stopp i Roan og Osen, som begge er vakre kystkommuner. Namsos har flere gode alternativer for overnatting og aktiviteter.

Dag 4 og videre: Øyhopping på Namdalskysten

I Namsos parkerer du bilen og leier deg sykkel, de neste dagene skal tilbringes på de mange øyene som ligger langs Namdalskysten. Pakk lett, fiskestanga må med, telt er praktisk men ikke nødvendig, så er du klar for tur.

Du vil kanskje også like