Vømmølfestivalen, Juba Juba og Steinkjerfestivalen er bare noen av festivalene du kan oppleve i Trøndelag i juni. Festivalsommeren i Trøndelag er i gang!

Bakkefestivalen, Trondheim 5. mai

Bakkefestivalen er en musikk- og miljøfestival på Møllenberg i Trondheim. Den ble startet opp i 2017 og var utsolgt det første året. I 2018 gjentar de suksessen, med familieprogram på dagtid og kosterter og etterfest på kveldstid! Se mer på Bakkefestivalens Facebookside her.

Sundfestivalen, Sund folkehøgskole, Inderøy 18.-19. mai

Sund er 150 år og feirer med festival.Todagers musikkfestival med artister som har gått på Sund folkehøgskole. Topp stemning, god musikk, bra folk og masse som skjer. I tillegg lager vi en egen festivalcamp med mulighet for å sette opp telt. 16-årsgrense. Ledsagerbevis aksepteres. Programmet finner du på sundfestivalen.no

Vømmølfestivalen, Verdal 31. mai – 2. juni

Vømmølfestivalen så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender.

Dette er en festival som hedrer musikken til Hans Rotmo. Med Vømmølopptog og konserter får du ta del i Vømmøluniverset. Tema for Vømmelfestivalen i 2018 er: Auksjon

Sagauka, Melhus 29. mai – 3. juni

Sagauka er en kulturfestival med spesielt fokus på barn og unge, som forteller om Melhus sin unike posisjon i sagahistorien. Melhus er nevnt over 70 ganger i ulik sagalitteratur, og i år er temaet «Tro og ære». Finn mer info på Sagaukas Facebookside.

Juba Juba Barnefestival, Trondheim 2. – 3. juni

Juba Juba er Midt-Norges største barnefestival som foregår i Festningsparken i Trondheim. Juba Juba presenterer gode kulturopplevelser for familier med barn i alderen 0-12 år. Bli med på en fantastisk helg fullstappet med musikk, teater, dans, sirkus, litteratur og aktiviteter. Her vil hele familien kunne kose seg med et mylder av gode kulturopplevelser, lek og moro!

Trondheim Rocks, Trondheim 2. – 3. juni

Trondheim Rocks er en helt ny festival i Trondheim, arrangert av Trondheim Concerts og Live Nation. Her kommer store band som Iron Maiden og Volbeat! Billettsalg starter fredag 17. november kl. 10. Hold deg oppdatert på Trondheim Rocks Facebookside

Røros Folk Festival, 7. – 10. juni

Røros Folk Festival arrangeres av Folkemusikkscena Røros for fjerde gang i 2018. Hold deg oppdatert på programmet på Facebook-eventet for festivalen.

Ladehammerfestivalen, Trondheim – 8.-9. juni

Ladehammerfestivalen er en gratis festival som er åpen for alle. Festivalen arrangeres på toppen av Ladehammeren i Trondheim. Den første festivalen ble arrangert i 2010. Kveldene er fylt med konserter, DJ-sets og overraskelser. På dagtid lørdag er det som vanlig barnas dag, med navnet Barnehammern.
Les mer og hold deg oppdatert på program på Ladehammerfestivalen.no.

InderøyFest, Inderøy – 7. – 10. juni

Inderøyfest byr på stor sjangerbredde, musikk og kultur for de fleste aldersgrupper, spinnville konstellasjoner og et helt utrolig kulturlandskap i det som på folkemunne kalles Nordens Toscana.

Det store kaffeslabberaset, Steinkjer – 13. – 16. juni

Det Store Kaffeslabberaset på Steinkjer arrangeres ved hjelp av sponsorer som subsidierer festivalen med gode artister, slik at alle konsertene under Slabberaset er gratis for publikum.
Les mer på Facebooksida til Slabberaset.

Steinkjerfestivalen, 22.-23. juni

Steinkjerfestivalen har for alvor etablert seg på det norske festivalkartet.

Steinkjerfestivalen er igjen klare til å gi publikum store opplevelser i en liten by, med idylliske Rismelen som hovedarena.
Hold deg oppdatert på Facebookeventet til Steinkjerfestivalen 2018. 

Midt-Nordisk Kunstfestival, Inderøy – 23. – 20. juni

Festivalen har helt siden oppstarten i 1997 vært en blanding av blant annet kurs, kunsthappenings, omvisninger og forelesinger. Midt-Nordisk Kunstfestival er de kunstinteressertes egen festival, og består av en serie kurs innen ulike kunstteknikker.
Les mer om Midt-Nordisk Kunstfestival.

Stokkøya Festival, Stokkøya, Åfjord – 29. – 30. juni

Stokkøya Festival arrangeres i idylliske omgivelser på Stokkøya i Åfjord for første gang i 2018. Festivalen byr på artister fra hele Norden, litterære programposter, festivalkino med trøndersk film og aktiviteter for publikum og tilbyr både båtcamp, teltcamp og glamping. Les mer om Stokkøya Festival. 

Kristin på Husaby, Skaun – 29. juni – 1. juli

Var først et litteraturseminar – men har vokst til en kulturfestival med konserter, foredrag, pilegrimsvandring, pilegrimsgudstjeneste, barneunderholdning, marked og utstillinger.
Se mer om Kristin på Husaby.

Du vil kanskje også like