På festival i Trøndelag i juni kan du oppleve blant annet UKM-festivalen, Iladagan og Steinkjerfestivalen. Festivalsommeren i Trøndelag er i gang!

Vømmølfestivalen, Verdal 1. – 3. juni

Vømmølfestivalen så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Dette er en festival som hedrer musikken til Hans Rotmo. Med Vømmølopptog og konserter får du ta del i Vømmøluniverset. Tema for Vømmelfestivalen i 2017 er: Spæll åt mæ.

Sagauka, Melhus 6. – 11. juni

Sagauka er en kulturfestival med spesielt fokus på barn og unge, som forteller om Melhus sin unike posisjon i sagahistorien. Melhus er nevnt over 70 ganger i ulik sagalitteratur, og i år er temaet handel. Under Sagauka vil det både være åpningsforestilling, debatt om Trøndelags historie, filmlansering, konsert og åpen dag ved arkeologiske utgravninger. Finn mer info på Sagaukas Facebookside.

Røros Folk Festival, 8. – 11. juni

Røros Folk Festival arrangeres av Folkemusikkscena Røros for tredje gang i 2017.Noen av Norges og Rørosregionens beste musikkutøvere kommer. Det blir blant annet konserter, polskurs og dans.
Noen av årets utøvere: Knut Reiersrud, Arve Tellefsen, Knut Buen, Arild Andersen & Kirsten Bråten Berg, Frode Fjellheim & Snorre Bjerck, Hulbækmo/Jacobsens familieorkester, Sønvis, Jørgen Nyrønning, Tor Espen Aspaas og Jens Nyplass.

Ladehammerfestivalen, Trondheim 9. – 10. juni

Ladehammerfestivalen er en gratis festival som er åpen for alle. Helga 9.-10. juni går den av stabelen – på toppen av Ladehammeren i Trondheim. Den første festivalen ble arrangert i 2010. Kveldene er fylt med konserter, DJ-sets og overraskelser. På dagtid lørdag er det som vanlig barnas dag, med navnet Barnehammern.
Les mer og hold deg oppdatert på program på Ladehammerfestivalen.no.

Melhusfestivalen, Melhus 9. – 10. juni

Melhusfestivalen har i år sikret seg flere gode liveband og artister som kommer er blant annet Plumbo, Stage Dolls, Staysman & Lazz, DDE og CC Cowboys. Torsdag 8. juni tjuvstarter festivalen med en gratiskonsert med Jørn Hoel på Schei Jakobsen.
Se fullt program og mer info på Melhusfestivalen.com

Juba Juba Barnefestival, Trondheim 10. – 11. juni

Juba Juba er Midt-Norges største barnefestival som foregår i Festningsparken i Trondheim. Juba Juba presenterer gode kulturopplevelser for familier med barn i alderen 0-12 år. Bli med på en fantastisk helg fullstappet med musikk, teater, dans, sirkus, litteratur og aktiviteter. Her vil hele familien kunne kose seg med et mylder av gode kulturopplevelser, lek og moro!

InderøyFest, Inderøy 8. – 11. juni

Inderøyfest 2017 blir en videreføring av det kreative og grensesprengende arbeidet som ble startet i 2016. Inderøyfest 2017 byr på stor sjangerbredde, musikk og kultur for de fleste aldersgrupper, spinnville konstellasjoner og et helt utrolig kulturlandskap i det som på folkemunne kalles Nordens Toscana. På programmet står blant annet konserter med Aurora, Marit Larsen, Silya & The Sailors og Bad Influence.

Det store kaffeslabberaset, Steinkjer 15. – 18. juni

Det Store Kaffeslabberaset på Steinkjer arrangeres ved hjelp av sponsorer som subsidierer festivalen med gode artister, slik at alle konsertene under Slabberaset er gratis for publikum. Også i år legges arrangementet til Kongens gate – i tilknytning til Kulturpuben Vårt Hjem. Du kan blant annet se Finn Kalvik, Hekla Stålstrenga, Heidi Skjerve/John Pål Inderberg, Rasmus og Verdens Beste Band, Arne Åsmund og mange flere!
Les mer på Facebooksida til Slabberaset 2016.

Bakklandsdagene, Trondheim 16. – 18. juni

Under Bakklandsdagene er gatene fylt med boder, og du kan gå på konserter, revy, basar, kunstutstillinger og det er barneaktiviteter, minimarked og auksjon. Bakklandsdagene er gratis, og man kan også melde seg på Bakklandsvandring til 80 kr.
Les mer på Facebooksida til Bakklandsdagene

Starmusfestivalen, Trondheim 18. – 23. juni

Verdens mest ambisiøse vitenskaps- og musikkfestival flytter til Norges teknologihovedstad Trondheim. En mengde nobelprisvinnere og øvrige forskere og musikere i verdensklasse er sammen med verdensrommets pionerer ventet til festivalen. Den akademiske superstjernen og musikkelskeren Stephen Hawking er en av foredragsholderne, i tillegg til Buzz Aldrin, Larry King, May-Britt Moser og mange mange fler. Les mer om Starmusfestivalen.

Steinkjerfestivalen, 23.-24. juni

Steinkjerfestivalen har for alvor etablert seg på det norske festivalkartet. Steinkjerfestivalen er igjen klare til å gi publikum store opplevelser i en liten by, med idylliske Rismelen som hovedarena. I år kan du få med deg konserter med Karpe Diem, The Waterboys, Åge Aleksandersen, JanOve, Spidergawd, Julie Bergan, Honningbarna og mange mange fler.

Kristin på Husaby, Skaun 23.-25. juni

Var først et litteraturseminar – men har vokst til en kulturfestival med konserter, foredrag, pilegrimsvandring, pilegrimsgudstjeneste, barneunderholdning, marked og utstillinger. Store artistnavn står på plakaten i år: Ingebjørg Bratland, Edvard Hoem, Hans Bollandsås – og mange flere.
Se mer om Kristin på Husaby.

Midt-Nordisk Kunstfestival, Inderøy 24. – 30. juni

Festivalen har helt siden oppstarten i 1997 vært en blanding av blant annet kurs, kunsthappenings, omvisninger og forelesinger. Midt-Nordisk Kunstfestival er de kunstinteressertes egen festival, og består av en serie kurs innen ulike kunstteknikker.
Les mer om Midt-Nordisk Kunstfestival.

Du vil kanskje også like