Blant festivalene i Trøndelag i juli er det flere spennende festivaler med historisk forankring, og det er også mange hemningsløse festivaler på kysten av Trøndelag.

Kibnebfestivalen, Lensvik 29. juni- 1. juli

Festivalfolket i Lensvika på Agdenes arrangerer nok en gang Kibneb-festivalen, som fortsatt er lykkelig som liten. Programmet er variert, med blant annet Fossajazz, vaffelkonsert, kabaret og rockekonsert. Nysgjerrig? Les mer om Kibnebfestivalen i Lensvik.

Ørland Country & Dansefestival, 30. juni- 2. juli

Ørland Country & Dansefestival foregår på historisk grunn med adresse Austrått herregård, Ørland. I år blir det fullt trøkk på Austrått både torsdag, fredag og lørdag. Festivalen forener countrysjangeren med dansesjangeren, og på programmet i år står blant andre Ufo, Plumbo, Tre Vise Menn m/venner og Hanne Mette Band. Les mer om Ørland Country & Dansefestival.

Norsk Revyfestival, Høylandet 5.-8. juli

Norsk Revyfestival fyller i år 30 år! Her arrangeres NM i revy annethvert år på Høylandet i Nord-Trøndelag. Bli med på opptog, følg semifinaler og finale av NM i revy og bli med på Trønderfest på fredag med Grannes og Terje Tysland og Bygdafest på lørdag med B-Gjengen og Sjuende far i huset! Her finner du mer info og fullt program for Norsk Revyfestival.

Mausundfestivalen UTiHAVET, Mausund 5.-9. juli

Det er først og fremst stemningen og de mange små opplevelsene som gjør UTiHAVET helt unik. Som vanlig blir det havfiske, barnas dag, Mausundbasar og andre aktiviteter for store og små – og god musikk! UTiHAVET frister med konserter med Terje Tysland og Grannes, Plumbo, Staysman & Lazz. Les mer om Mausundfestivalen UTiHAVET.

Sætervik havfiskefestival, Osen 7.-9. juli

I Sætervik arrangeres havfiskefestival nok en gang. Bygda har ca. 80 fastboende, men denne helga invaderes den av folk som ønsker å kose seg i kystkulturens navn. Selvsagt står fiskekonkurranse på programmet, men her kan familien også blant annet spise god mat, gå på kunstutstilling og konsert med Vømmølgutan. Les mer om Sætervik havfiskefestival.

Vikingfestivalen på Egge museum, Steinkjer 7.-9. juli

Vikingfestivalen på Egge Museum i Steinkjer er en 3 dagers familiefestival som holdes på det historiske høvdingsetet Egge Gård. Vikingfestivalen blir arrangert hvert andre år av Egge Museum og i 2017 er det den 11. gangen Vikingfestivalen arrangeres!

Hopsjødagene, Hitra 21.-22. juli

Hopsjødagene arrangeres i det restaurerte handelsstedet Hopsjø ved Melandsjøen på Hitra. Hopsjødagene byr på konserter og aktiviteter om kveldene. På dagtid er det martnasstemning med alskens trivelige aktiviteter for hele familien. Kjente artister lager feststemning fra scenen i disse vakre omgivelsene. Les mer om Hopsjødagene på Hitra.

Fiskefestivalen på Bessaker, 14.-16. juli

På Fiskefestivalen på kan folk i alle aldre kose seg. Nytt av året er Himmelsprætten – en opplevelse for livet! Kom også på familieshow med klovnen Knut, konserter med Tor Inge Sundet, Katastrofe, Rotlaus og trubaduren Bjørn Fjeldvær. Velkommen til en opplevelse med sjøsprøyt, ramsalt stemning og Norges beste sjømat! Les mer om Fiskefestivalen på Bessaker.

Tydalsfestivalen, 14.-15. juli

Tydalsfestivalen har blant andre Tre Små Kinesere, Veronica Maggio, Helbillies, Katastrofe, Staysman & Lazz på plakaten. I Tydal er det faktisk flere fritidshytter enn fastboende, så at det er et populært utfartssted er det ingen tvil om. Herved anbefalt! Les mer om Tydalsfestivalen.

Rørvikdagan, Rørvik 27. – 29. juli

Rørvikdagan er Namdalens største folkefest, og her vil det være flere konserter fra torsdag til og med lørdag. Artister som De Lillos, Hanne Boel, Dance With a Stranger, Anders Jektvik og DDE kommer! Lørdag 29. juli vil det også gå en festivalbåt fra Brønnøysund og Leka.

 

 

MIG – Midt-Norsk Gospelfestival, Frosta 21.-23. juli

Midt-Norsk Gospelfestival er en rusfri familiefestival som arrangeres på øya Tautra i Trondheimsfjorden. Festivalen har et variert konsertprogram, seminarer og aktiviteter. Blant årets artister er Odd Norstoga, Ginobless, Bjarne Brøndbo og Skei og PT. Les mer om MIG – Midt-Norsk Gospelfestival.

Sjømatfestival på Sommer-Knarren, Hitra 28.-30. juli

Masse god sjømat fra 10 bodutstillere, akvarium, kajakk, feskballkamp og andre konkurranser og herlig musikk fra blant annet VAMP er noe av det som venter deg om du drar på Sjømatfestival på Knarren 28.-30. juli. Les mer på knarren.no.

Olsokdagene på Stiklestad, 24.-30. juli

Høydepunktet på programmet for Olsokdagene på Stiklestad 2017 er som alltid Spelet om Heilag Olav. Foruten Spelet byr festivalen på et innholdsrikt program med konserter, utstillinger, forestillinger, verksteder, middelaldermarked, foredrag og gode samtaler som preges av kombinasjonen fortid og framtid, skjemt og alvor, tradisjon og fornyelse. Les mer om Olsokdagene på Stiklestad.

Olavsfestdagene, Trondheim 28. juli-5. august

Olavsfestdagene i Trondheim er Norges største kirke- og kulturfestival. Det store mangfoldet i underholdningsprogrammet gjør Olavsfestdagene til en folkefest for alle aldersgrupper. Pilegrimsmesse, Historisk Marked og Ridderturnering er blant de faste innslagene. Blant de lanserte artistene er Vamp, Stargate, Kurt Nilsen og deLillos, Laleh og Sivert Høyem. Les mer om Olavsfestdagene i Trondheim.

Du vil kanskje også like