Mange av Trøndelags mest spennende festivaler i juli har en historisk forankring. Kyststrøkene er også representert med en rekke elleville arrangementer.

Mausundfestivalen UTiHAVET, Mausund – 4. – 8. juli

Det er først og fremst stemningen og de mange små opplevelsene som gjør UTiHAVET helt unik. Som vanlig blir det havfiske, barnas dag, Mausundbasar og andre aktiviteter for store og små – og god musikk! Les mer om Mausundfestivalen UTiHAVET.

Kibnebfestivalen, Lensvik 5.- 7. juli

Festivalfolket i Lensvika på Agdenes arrangerer nok en gang Kibneb-festivalen, som fortsatt er lykkelig som liten. Programmet er variert, med blant annet Fossajazz, vaffelkonsert, kabaret og rockekonsert. Nysgjerrig? Les mer om Kibnebfestivalen i Lensvik.

Sætervik havfiskefestival, Osen – dato kommer

I Sætervik arrangeres det havfiskefestival. Bygda har ca. 80 fastboende, men helga under havfiskefestivalen invaderes den av folk som ønsker å kose seg i kystkulturens navn. Selvsagt står fiskekonkurranse på programmet, men her kan familien også blant annet spise god mat, gå på kunstutstilling og konserter.

Fiskefestivalen på Bessaker – 13. – 15. juli

Fiskefestivalen arrangeres i 2018 for 39. gang! På Fiskefestivalen på kan folk i alle aldre kose seg. Velkommen til en opplevelse med sjøsprøyt, ramsalt stemning og Norges beste sjømat! Les mer om Fiskefestivalen på Bessaker. 

Tydalsfestivalen – 13. – 14. juli

Tydalsfestivalen hadde i 2017 blant andre Tre Små Kinesere, Veronica Maggio, Helbillies, Katastrofe, Staysman & Lazz på plakaten. I Tydal er det faktisk flere fritidshytter enn fastboende, så at det er et populært utfartssted er det ingen tvil om. Herved anbefalt! Les mer om Tydalsfestivalen.

Hopsjødagene, Hitra – 20. – 21. juli

Hopsjødagene arrangeres i det restaurerte handelsstedet Hopsjø ved Melandsjøen på Hitra. Hopsjødagene byr på konserter og aktiviteter om kveldene. På dagtid er det martnasstemning med alle slags trivelige aktiviteter for hele familien. Kjente artister lager feststemning fra scenen i disse vakre omgivelsene. Les mer om Hopsjødagene på Hitra.

MIG – Midt-Norsk Gospelfestival, Frosta 19.-22. juli

Midt-Norsk Gospelfestival er en rusfri familiefestival som arrangeres på øya Tautra i Trondheimsfjorden. Festivalen har et variert konsertprogram, seminarer og aktiviteter. Les mer om MIG – Midt-Norsk Gospelfestival.

Rørvikdagan, Rørvik – 25. – 28. juli

Rørvikdagan er Namdalens største folkefest og artister som Vamp, Tre små kinesere, Dumdum Boys og Sondre Justad kommer i 2018. Les mer på rorvikdagan.no. 

Olsokdagene på Stiklestad, 23. – 29. juli

Høydepunktet på programmet for Olsokdagene på Stiklestad 2018 er som alltid Spelet om Heilag Olav. Foruten Spelet byr festivalen på et innholdsrikt program med konserter, utstillinger, forestillinger, verksteder, middelaldermarked, foredrag og gode samtaler som preges av kombinasjonen fortid og framtid, skjemt og alvor, tradisjon og fornyelse. Les mer om Olsokdagene på Stiklestad.

HEIM festival, Hasselvika, 26.-28. juli

HEIM festival er en helt ny musikkfestival sommeren 2018. Det vil være to dager med fullt konsertprogram på to scener etterfulgt av klubbstemning inne i fjellet i den nedlagte militærleiren Hysnes fort. Festivalen har fokus på miljø og gårdsbruk, og vil derfor ha foredrag og forskjellige aktiviteter i nærmiljøet. Se mer på heimfestival.no

Olavsfestdagene, Trondheim 28. juli-5. august

Olavsfestdagene i Trondheim er Norges største kirke- og kulturfestival. Det store mangfoldet i underholdningsprogrammet gjør Olavsfestdagene til en folkefest for alle aldersgrupper. Pilegrimsmesse, Historisk Marked og Ridderturnering er blant de faste innslagene. Les mer om Olavsfestdagene i Trondheim.

Du vil kanskje også like