Festivalsommeren varer lenge i Trøndelag, og flere av høydepunktene kommer først i august.

Trøndersk Matfestival, Trondheim – dato kommer

Under Trøndersk Matfestival – Norges største lokalmatfestival – kommer 150 matprodusenter fra hele regionen til Trondheim for å vise seg fram, servere herlige måltider, selge produktene sine og slå av en hyggelig matprat med festivalgjestene. Les mer om matopplevelsene på Trøndersk Matfestival.

Bryggerifestivalen, Trondheim – dato kommer

Bryggerifestivalen er en festival for spesialøl og håndbrygget øl. Trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier kommer. Få også med deg kurs, foredrag og ikke minst: God stemning rundt øl og mat loves under festivalen! Bryggerifestivalen har finalen i Øl og Mat NM. Les mer om Bryggerifestivalen.

Grønnsaker fra lokale gårder i Trøndelag. Foto: Marius Rua / trondelag.com

Frøyafestivalen, Sistranda – dato kommer

Ute i havgapet på Trøndelagskysten arrangeres den familievennlige Frøyafestivalen  – med fokus på topp musikk, god mat og trivelig samvær. Les mer om Frøyafestivalen.

Kystkulturdagene i Lysøysund – dato kommer

I løpet av Kystkulturdagene kan du oppleve blafrende seil og ramsalt sjø, mimre om svunne tider og nyte god mat og drikke. At det er trivelig er det ingen tvil om, festivalen har 10.000 besøkende hvert år. Les mer om Kystkulturdagene i Lysøysund.

Namsen Laksfestival, Grong – dato kommer

Tradisjonen Namsen Laksfestival arrangeres i Grong. Her er fokuset på elv, laks og laksefiske. Det er fiskekonkurranse og kåring av Namsens gladeste laks, i tillegg er det opplæringsfiske for barn og ungdom, konserter, fester, pubkvelder, underholding og trivsel i Miljøgata.

Byfest Stjørdal – dato kommer

Byfest Stjørdal hadde i 2017 en lang rekke arrangement – alt fra historiske vandringer i sentrum og fiskekonkurranser til kunstutstillinger og operagalla og dobbeltkonsert med Bernhoft og Violet Road i den nye Kimenparken. Se mer om Byfest Stjørdal på Facebooksiden deres. 

Pstereofestivalen, Trondheim 16.-18. august

Trøndelags største musikkfestival, Pstereofestivalen, sørger igjen for at Marinen ved Nidarosdomen inntas av nasjonale og internasjonale artister. De setter deg i den rette stemningen – både når sola skinner og når mørket faller på. Les mer om Pstereofestivalen i Trondheim.

Billetter til de fleste festivalene i Trøndelag kan du kjøpe på Ticketmaster.no.

Les mer om andre festivaler i Trøndelag