Festivalsommeren varer lenge i Trøndelag, og flere av høydepunktene kommer først i august.

Trøndersk Matfestival, Kystkulturdagene i Lysøysund og Pstereofestivalen er bare noen av høydepunktene.

Trøndersk Matfestival, Trondheim 3.-5. august

Under Trøndersk Matfestival – Norges største lokalmatfestival – kommer 150 matprodusenter fra hele regionen til Trondheim for å vise seg fram, servere herlige måltider, selge produktene sine og slå av en hyggelig matprat med festivalgjestene. Les mer om matopplevelsene på Trøndersk Matfestival.

Bryggerifestivalen, Trondheim 3.-5. august

Bryggerifestivalen er en festival for spesialøl og håndbrygget øl. Trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier kommer. Få også med deg kurs, foredrag og ikke minst: God stemning rundt øl og mat loves i Trondheim sentrum 3.-5. august! Bryggerifestivalen har finalen i Øl og Mat NM. Les mer om Bryggerifestivalen.

Grønnsaker fra lokale gårder i Trøndelag. Foto: Marius Rua / trondelag.com

Frøyafestivalen, Sistranda 4. – 5. august

Ute i havgapet på Trøndelagskysten arrangeres den familievennlige Frøyafestivalen for tiende året – med fokus på topp musikk, god mat og trivelig samvær. Les mer om Frøyafestivalen 2017.

Kystkulturdagene i Lysøysund, 4.-6. august

I løpet av Kystkulturdagene kan du oppleve blafrende seil og ramsalt sjø, mimre om svunne tider og nyte god mat og drikke. At det er trivelig er det ingen tvil om, festivalen har 10.000 besøkende hvert år. Les mer om Kystkulturdagene i Lysøysund.

Namsen Laksfestival, Grong, 4.-6. august

Tradisjonen Namsen Laksfestival arrangeres i Grong. Her er fokuset på elv, laks og laksefiske. Det er fiskekonkurranse og kåring av Namsens gladeste laks, i tillegg er det opplæringsfiske for barn og ungdom, konserter, fester, pubkvelder, underholding og trivsel i Miljøgata.

Ølfestival på Sommer-Knarren, Hitra, 11.-12. august

Fredag 11. august til lørdag 12. august er det en todagers ølfestival på Knarrlagsund. Det vil være 50 sorter øl, blant annet kommer Alex Rosén, Petter Wavold og DDE.

Byfest Stjørdal, 11.-20. august

Byfest Stjørdal arrangeres 11.-20. august med en lang rekke arrangement – alt fra historiske vandringer i sentrum og fiskekonkurranser til kunstutstillinger og operagalla.

Det hele topper seg lørdag 19. august med en dobbeltkonsert med Bernhoft og Violet Road i den nye Kimenparken.

Pstereofestivalen, Trondheim 17.-19. august

Trøndelags største musikkfestival, Pstereofestivalen, sørger igjen for at Marinen ved Nidarosdomen inntas av nasjonale og internasjonale artister. De setter deg i den rette stemningen – både når sola skinner og når mørket faller på. Les mer om Pstereofestivalen i Trondheim.

Billetter til de fleste festivalene i Trøndelag kan du kjøpe på Ticketmaster.no.

Les mer om andre festivaler i Trøndelag