Open menu

Åpen seter - Holsingseteren

Vi driver med tradisjonell seterdrift med foredling av all melk.
På Holsingsetra har vi 2 melkekyr, kalver, lam,  griseunger, høner, kaniner, katter, hund og hest. Melken fra kyrne danner grunnlaget for vår produksjon av fløte, ekte seterrømme, gomme, yoghurt, smør og tjukkmelk. Vi serverer ekte rømmegrøt med "pligg" og kaffe fra "svartkjel'n".

Holsingsetra er tilrettelagt for bevegelseshemmede med stier på setervollen, adkomst til alle bygninger og tilrettelagt sanitæranlegg. Kom på dagsbesøk, overnatting, eller ta en levende ferie i et ekte setermiljø!

Vi har åpent i år fra 11.juli til 13.august.

Aktiviteter:
Det er mange aktiviteter å velge mellom hos oss. Husdyra dere kan få være med å fore, og å lære om drifta på setra. Holsingsetra tilbyr også andre aktiviteter som ridning, fiske, fot-, sykkel- og båtturer. Setra er også til utleie på høsten til stor og småviltjakt i Roktdalen. Har kano- og båtutleie i Roktsjøen.  Dere kjører forbi vannet på tur inn til setra og her er det mye fisk. Har også båt til utleie i Gåstjønna, 1½ times gange fra setra mot Brandheiklumpen. Her er det fin fjellørret i et idyllisk fjellandskap. Fint å sette opp telt/lavvo. Har mulighet for å frakte opp bagasje med kløvhest.  En kan også fiske i elva Rokta, som passerer forbi setra, med mange fine fiskeplasser langs elvebredden.

Vi har ikke kortterminal så all betaling må skje kontant.

Adkomst:
Holsingsetra ligger i Snåsa kommune inne i Roktdalen statsallmenning, like ved grensa til Steinkjer kommune. Fra Snåsa sentrum er det ca. 40 km. med bil. Kjør RV 763 fra Snåsa sentrum til Breide, ta av mot Imsdalen/Grønningen, kjør ca. 1 mil, ta av til høyre mot Roktdalen/Holsingsetra i ca. 2 mil.
Har en lyst på en sykkeltur er det fint og sykle inn til setra, overnatte og bli med på dagens aktiviteter før en sykler tilbake til bygda. En annen reisemåte til setra er bl.a. med helikopter, hvor vi har godkjent landingsplass ved setra.

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Alle11.07.2017
13.08.2017
Tellus